Sognerejse for Assing Sogn - Oberammergau

Rejsebeskrivelse

25. - 31. juli: Historien om Passionsspillet i Oberammergau går helt tilbage til 1633. Under trediveårskrigen og pestens hærgen var der mange områder i Europa, der blev voldsomt ramt. Indbyggerne i Oberammergau lovede Gud, at hvis det lykkedes dem at undgå pesten, ville de hvert 10. år opføre et skuespil, som fremstiller Jesu lidelse, død og opstandelse.

Landsbyen blev bevaret, og i 1634 opførte indbyggerne for første gang Passionsspillet. Så tidligt som midt i det 18. århundrede begyndte tilskuere fra hele Tyskland at valfarte til Oberammergau, for at se og opleve den store kraft og mystik, som spillet bød på. Gennem årene har spillet udviklet og ændret sig, men det vigtigste - påskehistorien, med Jesu indtog i Jerusalem, hans død på korset og opstandelsen - er Passionsspillets kerne.

I dag er der bygget et stort Passionsspilteater, hvor tilskuerne sidder på overdækkede pladser, men hvor skuespillerne fortsat kan spille i friluft. I de år, hvor det ikke er Passionsspil, bliver passionsspil teateret brugt til andre teater- og operaforestillinger. 

Spillet skulle været opført i 2020, men blev udsat til 2022 på grund af COVID19.

Da vil det være 42. gang, landsbyen opfører spillet - en unik kontinuitet for en oplevelse i verdensklasse. Mere end 2.000 mennesker bringer historien om Jesus fra Nazaret til publikums øjne og ører i løbet af denne fantastiske fem timer lange forestilling. Alle medvirkende skal enten være født i Oberammergau eller have boet i landsbyen mindst 20 år. Omkring halvdelen af landsbyens indbyggere spiller med stor indlevelse med i historien om Jesus, som giver millioner af mennesker håb og styrke. 

Inden vi oplever Passionsspillet, venter der os nogle gode oplevelser i området ved Rüdesheim.  I dette området levede Hildegard af Bingen, en nonne som havde stor betydning i sin samtid. Et af de klostre hun grundlagde, er fortsat i funktion, og vi besøger dette kloster.

Det bliver også tid til en sejltur på Rhinen, et besøg på Loreley-klippen og tid til at nyde atmosfæren i Rüdesheim

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (7 dage)

  Dag 1: Udrejse
  Vi kører fra Kibæk tidligt om morgenen. Dagens mål er området ved Rüdesheim, hvor vi ankommer ud på aftenen. Her skal vi bo i tre nætter. Vi spiser aftensmad på hotellet. (-/-/A)

  Dag 2: Hildegard af Bingen
  Hildegard var en af højmiddelalderens mest betydningsfulde personligheder, hvis budskaber i vores tid har fået ny aktualitet. Kernen i det budskab, Hildegard formidler, udspringer af Bibelens budskab: At Gud i skabelsen har forbundet menneske og natur i én hellig organisme. Den livgivende energi er Guds kærlighed, Helligånden, som Hildegard kalder ”den ildfyldte kraft”. 

  Alle hendes værker - hvad enten det drejer sig om teologi, naturlære, lægekunst eller musik - handler om, hvordan Gud vil ”helbrede” det enkelte menneske og hele menneskeheden, ja endog hele kosmos vil finde tilbage til enheden med Gud, til “harmonia” med Skaberen. Derfor kan hendes teologi med rette kaldes en holistisk teologi, en altomfattende organismetænkning, som har sin rod i apostlenes og oldkirkens kristendom.

  Efter morgenmaden kører vi til Disibodenberg, hvor vi oplever ruinerne af Hildegards barndoms- og ungdomskloster. Vi får en rundvisning hvor vi hører om stedets historie og arkæologi.

  Derefter kører vi til Abtei St. Hildegard. Klosteret blev grundslagt at Hildegard af Bingen, og har været i funktion lige siden den gang. En af stedets nonner vil fortælle os om klosteret, det bliver tid til at besøge klosterbutikken og klosterkirken.

  Måske er der nogle som vil gå ned til valfartskirken, hvor Hildegards helgenskrin ligger.

  Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad sammen. (M/-/A)

  Dag 3: Bådtur på Rhinen
  Rhinen har været en hovedfærdselsåre gennem Tyskland gennem umindelig tid, og på vores sejltur fra Rüdesheim til Loreley-klippen kan vi se at det er stor aktivitet på floden. Samtidig kan vi også se flere ridderborge langs floden, og vi får også at høre om områdets historie.

  Derefter kører vi op til Loreley-klippen, hvor vi kan nyde udsigten over vinmarkerne langs med floden.

  Om eftermiddagen er det muligt at hygge sig i Rüdesheims charmerende centrum. (M/-/A)

  Loreley - Unitas Rejser - Tyskland

  Dag 4: Den romantiske Rute
  I dag får vi set mere af landet. Vi forlader Rüdesheim, og kører mod sydøst. Vi forlader de tyske motorveje, for at køre ind på Den romantiske Rute, med sine mange byer fra Middelalderen. En af de mest berømte er Rothenburg ob der Tauber, og vi tager os tid til at besøge byen.

  Vi fortsætter videre til Nördlingen, en af de andre byer langsmed Den romantiske Rute, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. (M/-/A)

  Rothenburg ob der Tauber - Tyskland - Unitas Rejser

  Dag 5: Passionsspillet i Oberammergau
  Efter en forholdsvis tidlig morgenmad fortsætter vi mod Oberammergau. Vores bus kører os til overnatningsstedet, hvor vi kan tjekke ind. En shuttlebus kører os videre til Oberammergau. Spillet begynder om eftermiddagen. Det er en pause ved aftensmadstid, som vi spiser i eller tæt på Oberammergau.

  Derefter tager vi tilbage og ser det sidste af Passionsspillet. Shuttlebussen kører os tilbage til overnatningsstedet. (M/-/A)

  Dag 6: Hof an der Saale
  Vi kører mod nord. Undervejs passerer vi München og Nürnberg. Dagens mål er området ved Hof an der Saale, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på et hotel. (M/-/A)

  Dag 7: Hjemrejse
  Vi spiser morgenmad på hotellet, og begynder vores sidste rejsedag. Vi tager en lille sving om Hansabyen Lübeck, hvor vi ser Mariekirken. Kirken er den tredjestørste kirke i Tyskland, og har været forbillede for mange andre kirker rundt om Østersøen.

  Vi fortsætter til Kibæk, hvor vi er tilbage ud på aftenen. (M/-/-)

  Passionsspil Oberammergau - Tyskland - Unitas Rejser

  Passionsspil Oberammergau - Tyskland - Unitas Rejser

  Passionsspil Oberammergau logo - Tyskland - Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Obligatorisk sygdom- og hjemtransportforsikring:
  Har du ikke det Blå EU sygesikringskort  kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Bevægelse og mobilitet:
  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv. og det er derfor nødvendigt at være selvhjulpen og godt gående.

  Måltider:
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  Overnatning:
  Overnatning på turistklassehoteller med bad og toilet på værelset.
  Under overnatningen i Oberammergau er der meget få enkeltværelser, og vi kan derfor ikke garantere enkeltværelser denne nat. Vi bor på 3-stjernede hoteller eller 4-stjernede gæstehuse indenfor en radius på 30 kilometer fra Oberammergau. Vi kan ikke garantere at hele gruppen bor samlet.

  Valuta:
  I kontant valuta: Euro. Kreditkort kan ligeledes anvendes mange steder. Vi anbefaler dog at medbringe Euro hjemmefra til de første par dage.

  Betalingsbetingelser:
  Betingelserne for denne rejse afviger fra Unitas Rejsers generelle betingelser om betalingsfrister og annullering, fordi vi selv er nødt til at lægge et forholdsvist stort beløb i depositum til Oberammergau.

  Når man som rejsedeltager melder sig til rejsen skal et depositum på 30% af rejsens pris betales senest 8 dage efter at Unitas Rejser har modtaget bestillingen.

  Den rejsende kan overdrage rejsen til en anden person mod et gebyr på DKK 350,- Meddelelse om overdragelse skal gives til rejsearrangøren på et varigt medium senest 7 dage inden rejsens påbegyndelse.

  Beløbet kan kun refunderes hvis en anden vil overtage pladsen på rejsen.

  Restbeløbet skal betales senest d. 1. november 2021 og er ligeledes kun refunderbart hvis en anden deltager overtager pladsen.

  Forbehold:
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser:
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling. Betingelserne fremsendes gerne på mail eller kan læses ved at klikke her.

 • Priser

  Pris pr. persen kr. 9.450,-

  Prisen inkluderer:

  • Dansk rejseleder
  • Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  • 6 x morgenmad, 6 x aftensmad
  • Drikkevarer til middagen under Passionsspillet
  • Bustransport ifølge programmet
  • Entréer og udflugter ifølge program
  • Billet til Passionsspillet, bedste kategori
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Øvrige entreer
  • Forsikringer

  Eventuelle tillæg:

  • Enkeltværelse kr. 1.800,-
  • Sygdoms-afbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson) kr. 278,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson fra 70 år) kr. 389,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (hele husstanden) kr. 552,-

  Overdragelse af rejsen er ikke mulig, efter udstedelse af billetten.

  Bestil rejse

Kort

Medlem

Top