Nordthy Y's Men's Club - Oberammergau

Rejsebeskrivelse

2. - 8. august: Historien om Passionsspillet i Oberammergau går helt tilbage til 1633. Under trediveårskrigen var der mange områder i Europa, der blev voldsomt ramt af pestens hærgen. Indbyggerne i Oberammergau lovede Gud, at hvis det lykkedes dem at undgå pesten, ville de hvert 10. år opføre et skuespil, som fremstiller Jesu lidelse, død og opstandelse.

Landsbyen blev bevaret, og i 1634 opførte indbyggerne for første gang Passionsspillet. Så tidligt som midt i det 18. århundrede begyndte tilskuere fra hele Tyskland at valfarte til Oberammergau, for at se og opleve den store kraft og mystik, som spillet bød på.

Gennem årene har spillet udviklet og ændret sig, men det vigtigste - påskehistorien, med Jesu indtog i Jerusalem, korsfæstelsen og opstandelsen - er fortsat Passionsspillets kerne.

I dag er der bygget et stort Passionsspilteater, hvor tilskuerne sidder på overdækkede pladser, men hvor skuespillerne spiller i friluft. I de år, hvor det ikke er Passionsspil, bliver Passionsspilteateret brugt til andre teater- og operaforestillinger.

Spillet skulle have været opført i 2020, men blev udsat til 2022 på grund af COVID19.

Da vil det være 42. gang, landsbyen opfører spillet - en unik kontinuitet for en oplevelse i verdensklasse. Mere end 2.000 mennesker bringer historien om Jesus fra Nazaret til publikums øjne og ører i løbet af denne fantastiske fem timer lange forestilling. Alle medvirkende skal enten være født i Oberammergau eller have boet i landsbyen mindst 20 år. Omkring halvdelen af landsbyens indbyggere spiller med stor indlevelse med i historien om Jesus, som giver millioner af mennesker håb og styrke.

Inden vi oplever Passionsspillet, venter der os nogle gode oplevelser i området ved Rüdesheim.  I dette området levede Hildegard af Bingen, en nonne som havde stor betydning i sin samtid. Et af de klostre hun grundlagde, er fortsat i funktion, og vi besøger dette kloster.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (7 dage)

  Dag 1: Udrejse
  Vi kører fra Thisted tidligt om morgenen. Dagens mål er området ved Rüdesheim, hvor vi ankommer ud på aftenen. Her skal vi bo i to nætter. Vi spiser aftensmad på hotellet. (-/-/A)

  Dag 2: Hildegard af Bingen
  Hildegard var en af højmiddelalderens mest betydningsfulde personligheder, hvis budskaber i vores tid har fået ny aktualitet. Kernen i det budskab, Hildegard formidler, udspringer af Bibelens budskab: At Gud i skabelsen har forbundet menneske og natur i én hellig organisme. Den livgivende energi er Guds kærlighed, Helligånden, som Hildegard kalder ”den ildfyldte kraft”. 

  Efter morgenmaden kører vi til Disibodenberg, hvor vi oplever ruinerne af Hildegards barndoms- og ungdomskloster. Vi får en rundvisning hvor vi hører om stedets historie og arkæologi.

  Derefter kører vi til Abtei St. Hildegard. Klosteret blev grundlagt at Hildegard af Bingen, og har været i funktion lige siden den gang. En af stedets nonner vil fortælle os om klosteret, der bliver tid til at besøge klosterbutikken og klosterkirken.

  Måske er der nogle som vil gå ned til valfartskirken, hvor Hildegards helgenskrin ligger.

  Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad sammen. (M/-/A)

  Rothenburg ob der Tauber Rathaus - Tyskland - Unitas Rejser

  Dag 3: Den romantiske Rute
  Vi forlader Rüdesheim, og kører mod sydøst. Vi forlader de tyske motorveje, for at køre ind på Den romantiske Rute, med sine mange byer fra Middelalderen.

  Den nok mest kendte by på ruten er Rothenburg ob der Tauber. På byens rådhustorv udspiller sig flere gange hver dag et skuespil i vinduerne til er af Rådhusets nabohuse, som fortæller historien om ”Meistertrunk”. Det er hyggeligt at slentre i byens gader, og her kan vi også finde en butik hvor der er jul hele året – så vidt vides, den første julebutik som havde åbent året rundt.

  Vi fortsætter videre til Nördlingen, en af de andre byer langs med Den romantiske Rute, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. (M/-/A)

  Dag 4: Passionsspillet
  Efter en forholdsvis tidlig morgenmad fortsætter vi mod Oberammergau. Vores bus kører os til overnatningsstedet, hvor vi kan tjekke ind, men ikke kan komme på værelserne endnu. En shuttlebus kører os videre til Oberammergau, hvis vi ikke bor i Oberammergau.

  Spillet begynder om eftermiddagen. Der er en pause ved aftensmadstid, hvor vi spiser aftensmad sammen. 

  Hvis gruppen overnatter i Oberammergau, vil det også være muligt at få sit værelse i løbet af denne pause. 

  Derefter tager vi tilbage og ser det sidste af Passionsspillet. Shuttlebussen kører os tilbage til overnatningsstedet, hvis vi ikke overnatter i Oberammergau. (M/-/A)

  Passionsspil Oberammergau - Tyskland - Unitas Rejser

  Dag 5: Wittenberg
  Efter morgenmad kører vi mod nord. Vi skal til Wittenberg, byen hvor reformatoren Martin Luther boede gennem mange år. 

  Vi bor på et centralt beliggende hotel. Der vil være mulighed for at gå en tur i byen inden vi spiser aftensmad sammen på hotellet. (M/-/A)

  Slotskirken i Wittenberg. Unitas Rejser

  Dag 6: Wittenberg
  Lutherstadt Wittenberg blev tidligt berømt for det universitet, som kurfyrste Frederik den Vise grundlagde i 1502. Om formiddagen tager vi en samlet vandretur gennem den gamle bydel. Vi begynder ved den gamle eg udenfor byporten, hvor Luther brændte pavens bandbulle i 1520. Videre går vi ad Collegienstrasse til Sognekirken, hvor Bugenhagen var præst, og hvor Luther også tit prædikede. Her holder vi andagt i kirkens sakristi.

  Vi fortsætter forbi Rådhuset til Slotskirken (universitetskirken) med Luthers og Melanchthons grave og bronzedøren med Luthers 95 teser. Her håber vi også at få mulighed til at se antependiet som Dronning Margrethe har broderet og skænket som en gave i forbindelse med reformationsjubilæet i 2017.

  Efter rundvisningen kan man på egen hånd besøge Cranachhaus. Lucas Cranach Den Ældre var én af de mest betydningsfulde kunstnere i den tyske renæssance. I Sognekirken kan man blandt andet finde et reformationsalter af ham. Melanchtons hus har gennemgået en stor renovering og er også et besøg værd.

  Om eftermiddagen skal vi til Lutherhaus, det gamle Augustinerkloster, hvor Luther levede fra 1511 til sin død. I dag er det verdens største reformationshistoriske museum i flere etager med spændende vinkler på Martin Luthers og hans hustru Käthes farverige liv.

  Om aftenen spiser vi igen aftensmad på hotellet, denne gang et måltid som har rødder tilbage til Luthers tid.  (M/-/A)

  Dag 7: Hjemrejse
  Efter en tidlig morgenmad sætter vi os i bussen for at køre tilbage til Thisted. Undervejs holder vi pauser med passende mellemrum. Vi er tilbage i Thisted ud på aftenen. (M/-/-)

  Passionsspil Oberammergau logo - Tyskland - Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Betalingsbetingelser
  Betingelserne for denne rejse afviger fra Unitas Rejsers generelle betingelser om betalingsfrister og annullering, fordi vi selv er nødt til at lægge et forholdsvist stort beløb i depositum til Oberammergau.

  Når man som rejsedeltager melder sig til rejsen skal et depositum på 30% af rejsens pris betales senest 8 dage efter at Unitas Rejser har modtaget bestillingen.

  Den rejsende kan overdrage rejsen til en anden person mod et gebyr på DKK 350,- Meddelelse om overdragelse skal gives til rejsearrangøren på et varigt medium senest 7 dage inden rejsens påbegyndelse.

  Beløbet kan kun refunderes hvis en anden vil overtage pladsen på rejsen.

  Restbeløbet skal betales senest d. 1. november 2021, og er ligeledes kun refunderbart hvis en anden deltager overtager pladsen.

  Obligatorisk sygdom- og hjemtransportforsikring
  Har du ikke det Blå EU sygesikringskort eller rejser du udenfor dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Måltider
  De inkluderede måltider er hver dag ­markeret med M= morgenmad, F= ­frokost, A= aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  Overnatning
  På turistklasse hoteller med bad og toilet på værelset.

  Under overnatningen i Oberammergau er det meget få enkeltværelser, og vi kan derfor ikke garantere enkeltværelser denne nat. Vi bor på 3* hoteller eller 4* gæstehuse indenfor en radius på 30 kilometer fra Oberammergau. Vi kan ikke garantere at hele gruppen bor samlet.

  Bevægelse og mobilitet 
  Rejsen foregår primært i fladt terræn med forskellige typer underlag, enkelte niveauforskelle mv. og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Valuta
  I kontant valuta: Euro. Kreditkort kan ligeledes anvendes mange steder. Vi anbefaler dog at medbringe Euro hjemmefra til de første par dage.

  Pas og visum
  For danske statsborgere med dansk pas kræves der ikke visum til Tyskland. Passet skal være gyldigt mindst til efter hjemkomst.

  Drikkepenge
  Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chaufføren og lokale guider betales samlet af rejselederen.

  Forbehold
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling. Betingelserne fremsendes gerne på mail eller kan læses på www.unitasrejser.dk

 • Priser

  Pris pr. person 9.825,-

  Tilmelding senest 1. marts 2021 til Unitas Rejser.

  Prisen inkluderer

  • Dansk rejseleder
  • 6 x overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet
  • 6 x morgenmad og 6 x aftensmad
  • Drikkevarer til middagen under Passionsspillet
  • Bustransport ifølge programmet
  • Billet til Passionsspillet, bedste kategori
  • Entre og rundvisning på Disibodenberg
  • Entre til Sognekirken, Slotskirken og Lutherhaus i Wittenberg
  • Bidrag til Rejsegarantifonden       

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Øvrige entréer
  • Forsikringer

  Eventuelle tillæg

  • Enkeltværelse (meget begrænset antal) kr. 2.500,-
  • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 %
  • Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person kr. 278,-
  • Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person fra 70 år kr. 389,-
  • Gouda Årsrejseforsikring, husstand kr. 551,-
  Udsolgt

Kort

Medlem

Top