Sognerejse for konfirmander - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Lutherbyerne – en rejse med fokus på Luther og Reformationen. En af de mest skelsættende begivenheder i Europas historie fandt sted i 1500 tallet. Nemlig Reformationen, hvor den tyske augustinermunk, Martin Luther, satte sig op mod den mægtige pavekirke og sammen med trosfæller grundlagde den evangelisk lutherske kirke, som også den danske folkekirke er en del af. Han forkastede en stor del af den teologi og kristendomsforståelse, som den dominerende romerkirke lagde vægt på. Et af de første angreb mod katolicismen gjaldt den omfattende handel med afladsbreve, som paven havde iværksat for at skaffe økonomiske midler til blandt andet opførelsen af Peterskirken i Rom. Luthers påstand var, at skriften alene er den kristne kirkes norm, og han forkastede dermed den eksisterende kirkes hierarkiske opbygning og fordømte, at indbetalinger til kirken skulle kunne rokke ved det enkelte menneskes frelse.

Luther gjorde kendskabet til skriften mulig ved at ændre gudstjenesten fra at foregå på latin til at blive gennemført på modersmålet, tysk. Luther oversatte også Det Nye Testamente fra græsk til tysk, da han sad i forvaring på Wartburg i 1521.

Martin Luthers indsats kom især til at præge Nordeuropas kirkeliv, og på denne rejse besøger vi mange af de steder, hvor Luther havde sit virke, og hvorfra reformationen bredte sig. Rejsen er planlagt til at have 3 overnatninger, så det er muligt at lægge den f.eks. lige op til påske eller med afrejse efter gudstjenesten Kristi Himmelfartsdag. En oplagt mulighed for at give konfirmanderne en helt særlig indsigt og oplevelse.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Udrejse
  Vi kører fra sognet til Eisenach. Ved afrejse fra Sjælland, Lolland og Falster er der færgeoverfart fra Rødby til Puttgarden. I Eisenach bor gruppen på vandrehjem og spiser fælles aftensmad her. (-/-/A)

  Dag 2: Wartburg og Erfurt
  Efter morgenmaden kører vi op til middelalderborgen Wartburg. Denne er en af de bedst bevarede borge fra middelalderens Tyskland. Det var her, Luther holdtes skjult i knap et år, efter at han var blevet lyst i band på rigsdagen i Worms i 1521. Under sit ophold på Wartburg oversatte han Det Nye Testamente fra græsk til tysk. Vi ser både en del af salene på slottet og også Martin Luthers arbejdsværelse. Det sidste stykke op til Wartburg foregår på gåben. Det tager 10 til 15 minutter, og en del af vejen er der trapper.

  Wartburg slot. Tyskland. Unitas Rejser

  Efter besøget på Wartburg kører vi til Erfurt. Det er den ældste by i Thüringen. Byen fik allerede i 1392 sit universitet og blev et af hovedsæderne for humanismen i Tyskland. Erfurt er stadig en stor og smuk by med kønne huse langs floden, og det var her, Martin Luther gik på universitetet i 1501-05. Han levede derefter i Augustinerklosteret indtil 1508.
  Efter en spændende rundvisning på Augustinerklosteret fortsætter turen til Wittenberg. Her indkvarteres vi på et vandrehjem i centrum af byen, hvor vi også spiser aftensmad sammen. (M/-/A)

  Augustinerklosteret i Erfurt. Unitas Rejser

  Dag 3: Wittenberg
  Lutherstadt Wittenberg blev tidligt berømt for det universitet, som kurfyrste Frederik den Vise grundlagde i 1502. Om formiddagen tager vi en samlet vandretur gennem den gamle bydel. Vi begynder ved den gamle eg uden for byporten, hvor Luther brændte pavens bandbulle i 1520. Videre går vi ad Collegienstrasse til Stadtkirche, hvor Bugenhagen var præst, og hvor Luther også prædikede. Vi slutter ved Slotskirken (universitetskirken) med Luthers og Melanchthons grave og bronzedøren med Luthers 95 teser.
  Om eftermiddagen skal vi til Lutherhaus, det gamle Augustinerkloster, hvor Luther levede fra 1511 til sin død. I dag er her et righoldigt museum i flere etager med spændende vinkler på Martin Luthers og hans hustru Käthes farverige liv. (M/-/A) 

  Dag 4: Hjemrejse
  Inden vi forlader Wittenberg, skal vi se et stykke livsglæde. En typisk østtysk skole, som blev renoveret sidst i 90’erne, og som den østrigske arkitekt Friedensreich Hundertwasser stod for. Med sine skæve vinkler og livlige fantasi har vi i dag en skole, som i hvert fald ikke er grå og kedelig - og boligbebyggelsen tæt på skolen er også ved at tage tråden op, når det gælder at ændre sig fra grå beton til farverige huse! Derefter kører vi mod nord (hvis gruppen kommer fra Sjælland, Lolland eller Falster sejles fra Rostock til Gedser). Vi er hjemme igen ud på aftenen. (M/-/-)

  Friedensrich Hundertwasser Schule. Unitas Rejser

 • Priser

  Pris
  Fra kr. 3.000,-
  Prisen er gældende ved 20 betalende deltagere og 1 friplads.  

  Prisen inkluderer

  • Dansk rejseleder 
  • Bustransport 
  • Overnatning i flersengsværelse 
  • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
  • Udflugter ifølge programmet (inkl. entréer til Wartburg, Augustinerklosteret, Slotskirken, Sognekirken og Lutherhaus)
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
  • 1 friplads

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer 
  • Øvrige entréer 
  • Forsikringer

   

  Få tilbud

Kort


Vis Sognerejse for konfirmander på et større kort
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 7.500 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere
Israel-Palæstina

Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Fra kr. 13.000 Læs mere

Medlem

Top