Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

En af de mest skelsættende begivenheder i Europas historie fandt sted i 1500-tallet, nemlig reformationen, hvor en tysk augustinermunk, Martin Luther, satte sig op mod den mægtige pavekirke og sammen med trosfæller grundlagde den evangelisk-lutherske kirke, som også den danske folkekirke er en del af. Han forkastede en stor del af den teologi og kristendomsforståelse, som den dominerende romerkirke lagde vægt på.

Et af de første angreb mod katolicismen gjaldt den omfattende handel med afladsbreve, som paven havde iværksat for at skaffe økonomiske midler til blandt andet opførelsen af Peterskirken i Rom. Luthers påstand var, at skriften alene er den kristne kirkes norm, og han gjorde kendskabet til skriften mulig ved at ændre gudstjenesten fra at foregå på latin til at blive gennemført på modersmålet. Han oversatte også Det Nye Testamente fra græsk til tysk­ ‑ senere hele Bibelen.

Martin Luthers indsats kom især til at præge Nordeuropas kirkeliv, og på denne rejse besøges mange af de steder, hvor Luther havde sit virke, og hvorfra reformationen bredte sig.

Programforslaget neden for er et udkast til, hvordan en sognerejse til Tyskland kan se ud. Har I andre ønsker, er vi altid behjælpelige med at sammensætte rejsen ud fra det.

ARTIKEL: Rejsekonsulent Torgunn Skov er blevet interviewet af Midtjyllands Avis angående den store interesse for Luther-rejserne i forbindelse med Reformationsjubilæet i 2017. Læs artiklen her.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejse - Wittenberg
  I moderne langtursbus køres til Wittenberg, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering spiser vi aftensmad på hotellet.
  Måltider (-/-/A)

  Wittenberg. Unitas Rejser

  Dag 2: Wittenberg
  Wittenberg var en hjørnesten i Luthers liv og virke. Det var i denne traditionsrige by ved bredden af Elben, at han levede og underviste i 36 år. I byen ser man Lutherhaus med verdens største reformationsmuseum, sognekirken og  slotskirken med Luthers og Melanchtons grave. Det er her, man kan se de 95 teser, som Luther slog op på slotskirkens dør i 1517. Den oprindelige dør er brændt, men en ny i bronze blev opsat i 1858. I løbet af dagen er det også muligt at se Melanchtonhuset og Cranachs huse. 
  Måltider (M/-/A)

  Slotskirken i Wittenberg. Unitas Rejser

  Dag 3: Wittenberg - Eisleben - Erfurt  
  I dag står der "Luther" på hele programmet. Fra Wittenberg går det til Eisleben, hvor Martin Luther blev født og døde. Både huset hvor han blev født og huset hvor han døde er i dag museer, som fortæller om forskellige sider af Luthers liv, og betydning for store dele af Nord-europa. Derefter kører vi til Bad Frankenhausen, hvor vi ser Werner Tübkes rundmaleri fra Bondeoprøret.
  Sidst på efter middagen kommer vi til Erfurt, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Måltider (M/-/A)

  Eisenach. Unitas Rejser

  Dag 4: Wartburg og Erfurt
  Om formiddagen kører vi til Eisenach og besøger borgen Wartburg,som ligger højt hævet over byen. Her opholdt Luther sig i cirka ti måneder, hvor han blev holdt skjult for sine fjender under navnet "Junker Jörg". Under opholdet oversatte han Det Nye Testamente fra græsk til tysk. Det bliver også tid til et lille besøg i Eisenach, Johan Sebastian Bach blev født. Martin Luther boede også i byen i løbet af sin skoletid.

  Om eftermiddagen kører vi tilbage til Erfurt og tager på en guidet rundtur i Augustinerklosteret, hvor Martin Luther blev munk efter sin kaldsoplevelse. Her boede han gennem flere år, mens han studerede ved byens Universitet.
  Måltider (M/-/A)

  Eisenach Bachhaus. Unitas Rejser

  Dag 5: Hjemrejsedag
  Turen går via Lüneburger Heide tilbage til den danske grænse og videre til opsamlingsbyerne. Måltider (-/-/A)

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer: fra kr. 5.500,-

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Bustransport
  •  Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet
  •  4 x morgenmad og 4 x aftensmad (inkl. specialtilberedt Luther-måltid)
  •  Udflugter ifølge programmet (inkl. entréer til Wartburg, Augustinerklosteret,  slotskirken, Lutherhaus og sognekirken)
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Øvrige måltider og drikkevarer
  •  Øvrige entréer
  •  Forsikringer

  Få tilbud

Kort

Armenien

Sognerejse til Armenien - programforslag

Fra kr. 10.995 Læs mere
Cypern

Sognerejse til Cypern - programforslag

Fra kr. 7.395 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 10.500 Læs mere
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 7.500 Læs mere
Israel-Palæstina

Sognerejse på Jesus Trail - programforslag

Fra kr. 15.000 Læs mere
Israel-Palæstina

Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Fra kr. 13.000 Læs mere

Medlem

Top