Skolerejse til Kiev

Rejsebeskrivelse

Kiev er hovedstaden i Ukraine og et godt udgangspunkt for en studierejse. Kiev byder på alt det, en storby tilbyder, i kombination med, at der er mange interessante steder at besøge, fra byens omskiftelige liv. Frem til 1991 var Ukraine og dermed også Kiev, en del af Sovjetunionen. Ukraine løsrev sig i 1991 og blev uafhængig af kommunismen og Rusland. Landet trækker i retning af Europa og arbejder på at blive medlem af EU, med hvem de i 2017 lavede en associeringsaftale.

I Kiev og omegn er der mange spor, spændende museer og udstillinger fra den kommunistiske tid. Dyk ned i 2. Verdenskrig eller Den kolde Krig, hvor Ukraine har været central i begge krige. Besøg den eneste sovjetiske kommandocenter for atommissiler, der er åbent for publikum.

Tjernobyl ligger også ligefor til et besøg – det er en dagstur fra Kiev. Til selve området er der kun adgang for personer på 18 år og ældre, men de yngre kan komme tæt på Tjernobyl, besøge museer og møde folk, der deltog i redningsaktionen tilbage i 1986.

Ud over dette er selve Kiev et møde mellem flere kulturer, for det er en by i udvikling, påvirket af vesten, med mange lokale traditioner, og det historiske tilhørsforhold til Sovjet ses endnu tydeligt. En spændende metropol at gå på opdagelse i.

Et program kan tilrettelægges efter, hvilket mål I har med jeres rejse dertil. Skal det være kulturmødet og forståelse, det historiske, det religiøse, besøg på de multinationale virksomheder, det lille lokale marked eller en blanding af det hele? Det er op til jer, for I Kiev kan vi faktisk tilbyde stort set alt. Uanset, hvilken vinkel I ønsker, vil I blive inspireret og få en masse oplevelser og indlevelse med hjem i bagagen. Samtidig er der gode forbindelser fra både Jylland og Sjælland.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises, hvordan et program for en skolerejse til Kiev kan se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Fly til Kiev
  Transfer til hostel og tjek ind

  Dag 2
  Morgenmad på hostellet
  Byrundtur med besøg på Operaen, Golden Gate, Sankt Sofia-katedralen, Uafhængighedspladsen og Khreschatyk Street (Hovedgaden i Kiev).
  Besøg på Experimentanium Science Center

  Dag 3
  Morgenmad på hostellet
  Udflugt til Pyrohiv Open Air museum for livet i Ukraine og arkitektur samt en tur under vandet i Oceanarium eller hele dagen til Tjernobyl.

  Dag 4
  Morgenmad på hostellet
  Sankt Sofia-katedralen besøges. Katedralen er byens mest kendte vartegn og den første kulturarv i Ukraine, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste.  Museum for vand, byder på fortællingen om vandforsyningssystemer igennem tiderne og meget relevant med nutidens manglende vand nogle steder og andre steder, der har for meget.
  Om eftermiddagen en tur til regeringskvarteret i Kiev.

  Dag 5
  Morgenmad på hostellet
  Kyivan Rus Park er en levende park med en blanding af kulturhistorie (5. – 13. århundrede), store totalteatre med hesteshow og riddere. I selve parken er der huse, borge og levende udstillinger.

  Dag 6
  Morgenmad på hostellet
  Transfer tilbage til lufthavnen og fly hjem.

  Skolerejse - Ukraine - Unitas Rejser

  Skolerejse - Ukraine - Unitas Rejser

  Skolerejse - Ukraine - Unitas Rejser

  Skolerejse - Ukraine - Unitas Rejser

  Skolerejse - Ukraine - Unitas Rejser

  Skolerejse - Ukraine - Unitas Rejser

 • Aktiviteter

  Kiev Water Museum:
  Kiev Water Museum, byder på fortællingen om vandforsyningssystemer igennem tiderne og meget relevant med nutidens manglende vand nogle steder og andre steder, der har for meget.

  Heldagstur til Tjernobyl og Pripyat:
  Heldagsudflugt området omkring Tjernobyl-værket, hvor verdens største atomulykke fandt sted i 1986. I dag er det radioaktive niveau i zonen ikke markant højere end i resten af verden, og det er derfor sikkert at besøge området, med lokale guider, da den radioaktivitet, man udsættes for i løbet af dagen, svarer til, hvad man får på en times flyrejse. Oplev den indkapslede reaktor, den forladte landsby og den sovjetiske mønsterby Pripyat, som belv evakueret 2 dage efter ulykken i 1986. Det er som at besøge en svunden verden med butikker, forlystelsespark, skoler og svømmehal. 

  Pyrohiv Open Air Museum:
  Oplev hvordan hverdagen på landet i Ukraine har været de sidste 3 generationer, i dette spændende udendørs museum. De autentiske bygninger og omgiveler giver en god fornemmelse af, hvordan folk i Ukraine levede. 

  Oceanarium:
  Oplev en verden under havets overflade med et utal af dyr som vandmænd, havskildpadder, sorte hajer, piraner, stråler og mange flere.

  Sankt Sofie Cathedral:
  Katedralen er byens mest kendte vartegn og den første kulturarv i Ukraine, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

  Kyivan Rus Park:
  Levende park med en blanding af kulturhistorie (5.-13. århundrede), store totalteatre med hesteshows og riddere. I selve parken er der huse, borge og levende udstillinger.

  Kievs underjordiske verden:
  Kloaksystemet "Mykilska" blev bygget i 1916, og er den ældste del af Kievs kloaksystem. Tag med lokal guide ned i denne underjordiske verden, og bliv facineret af livet under Kievs travle gader, mens man oplever de forskellige tunneler og et stort underjordisk vandfald. 

 • Linjefag

  BOLDSPORT

  Det olympiske stadion i Kiev
  Få en rundsvisning på Kiev Stadion og prøv bl.a. at spile videospil på en 104 m2 storskærm eller tag turen rundt på den 740 meter lange indendørs bane på enten cykel, gåben eller rulleskøjter. 

  HISTORIE

  Rus Park
  Kievan Rus Park er en levende park med kulturhistoriske udstillinger fra det 5. - 13. århundrede. Parken byder blandt andet på store totalteatre med hesteshow og riddere samt huse og borge med levende udstillinger, der illustrerer, hvordan livet m.v. var dengang. 

  Nationalmuseet
  National Museum of Ukraine in the Second World War er et museum om Anden Verdenskrig og det østlige Ukraine, som er nutidens krig og konflikt.

  Pyrohiv Open-air Museum
  Pyrohiv Open-air Museum er, som navnet antyder, et museum under åben himmel. Museet viser Ukraines liv og arkitektur gennem tiden. Ældre huse, møller m.v. står som de gjorde dengang. 

  Slavutyck
  Slavutyck er den sidste by opført af Sovjet, og det var bl.a. her, Tjernobyl-arbejderne boede. Bydelene er deusden præget af otte  tidligere Sovjet-republiker.

  Byvandring
  Tag på byvandring rundt i Kiev og oplev den ukrainske hovedstad og dens mange seværdigheder som universitetet, Operaen, Den gyldne Port, Skt. Sofia-katedralen, Skt. Michael-katedralen, ruinerne fra Tithe Kirke, Skt. Andrews kirke, Skt. Volodymyr-katedralen, Uafhængighedspladsen og hovedgaden, Khreshchatyk Street. Kiev er en smuk by med storslående bygningsværker, og en byvandring er derfor en oplagt måde at opleve disse på.

  Ukrainian National Chernobyl Museum
  Ukrainian National Chernobyl Museum kombinerer kulturelle og uddannelsesmæssige aktiviteter på et aktivt og moderne museum om Tjernobyl.

  KUNST, DESIGN OG HÅNDVÆRK

  Art-Zavod Plarforma
  At træde ind i Art-Zavod Platforma er næsten som at træde ind i en anden verden, der byder på kunst, kultur, teater m.v. på gadeplan, herunder grønne områder med sækkestole, 'street food' og koncerter. Stemningen er noget for sig selv og værd at opleve.

  Kiev Fashion Park
  Ideen bag Kiev Fashion Park er at gøre det offentlige rum mere interessant og attraktivt for beboerne og gæsterne ved at bruge de moderne kunstformer som skulpturer, installationer, bænke og andre arkitektoniske genstande. Det er en vidunderlig mulighed for at bidrage til byens historie, give folk en ny visuel oplevelse, opmuntre kunstnere og støtte kulturlivet.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK

  Tjernobyl
  Deltag i et undervisningsprogram på 1-5 dage med fokus på verdens største ulykke med stråling, der også blev begyndelsen på slutningen af Den Kolde Krig. Turen til Tjernobyl er for alle med interesse og/eller viden om ulykken og atomkraft generelt. Deltag desuden i et dagsprogram med undervisning på forsningscenteret, der er beliggende i Kiev.

  National Research Center for Radiation Medicine
  National Research Center for Radiation Medicine er et internationalt samarbejde for at lære af og forebygge konsekvenserne af Tjerobyl-katastrofen og andre store atomulykker.

  Chernobyl Radiation and Ecological Biosphere Reserve
  På Chornobyl Radiation and Ecological Biosphere Reserve hører I om ulykkens mange konsekvenser for naturen og dyrelivet i de ramte områder.

  RELIGION

  Babyn Yar Holocaust
  Babyn Yar Holocaust er et NGO-drevet center, der mindes september 1941, hvor flere jøder på to dage mistede livet.

  Kloster, templer og huler
  I Kiev ligger også Kiev Pechersk Lavra, som indeholder hellige templer og huler, hvor munkene engang levede. Klosteret danner desuden rammer om fantastiske spir og ikoner, historie foruden et museum. 

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på skolerejse til Kiev
  Pris pr. person v/25 personer fra kr. 2.995,-

  Prisen inkluderer

  • Fly fra Kastrup eller Billund til Kiev t/r
  • Pt. kendte flyskatter og afgifter.
  • 5 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til Rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Øvrig forplejning
  • Guider og aktiviteter
  • Forsikringer


  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring

  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til Det blå sygesikringskort, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  Ukraine er et billigt land at rejse og bo. Det er derfor også muligt at vælge hoteller i de større byer. I Kiev er der mange hostels, og kvalitet er til at betale for. Alt efter jeres program, kan I med fordel bo lidt udenfor centrum, eller vi kan finde noget til jer helt i centrum. 

Kort

Rumænien

Skolerejse til Rumænien

Fra 4.595,- Læs mere
Ukraine

Skolerejse til Kiev

Fra 2.995,- Læs mere

Medlem

Top