Skolerejse til Budapest

Rejsebeskrivelse

Vidste du, at der under Budapest ligger et stort grottesystem med varme, termiske bade? Træd ned i det underjordiske univers sammen med guiden og kravl/glid/vandre af sted og få en helt speciel oplevelse. Budapest og området omkring byen byder ud over action også på historie, kultur og natur, og det er billigt at færdes her. Alt sammen passer rigtig fint til en skolerejse.

Sådan siger Bogø Kostskole om deres skolerejse til Budapest.

Europas længste flod Donau deler byen i Buda og Pest. Lær byen at kende på skattejagten, hvor I hører historier og legender om Budapest. Bliv undervist i traditionel ungarsk folkedans eller lær de mest basale og anvendelige ord i det ungarske sprog. Tag også en dukkert i de varme, termiske bade, som byen er så kendt for. Grav ned i jødernes historie under Holocaust-tiden eller tag med på den berømte guidede tur om tiden under kommunismen og et opdelt Europa i øst og vest.

Uden for Budapest kan I tage på små ture eller halvdagsture til eksempelvis Visegrad, hvor I kan overvære et middelaldershow, svinge jer mellem træerne på en canopy tur og selv bestemme farten, når I sætter jer i sommerbobslæden. Det er blot få af mange muligheder på skolerejsen til Budapest, hvor I kan forvente at få mange underholdende, lærerige og spændende oplevelser. 

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Budapest KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Kl. 13.00   Busserne ankommer til skolen
  Kl. 14.00   Afgang fra skolen

  Dag 2
  Kl. 09.00   Ankomst Budapest
  Spiser medbragt morgenmad
  Guidet cykeltur i byen
  Termisk bad
  Tjek ind på hostel

  Dag 3
  Morgenmad på hotellet
  Udflugt til Donauknæet
  Canopy ved Visegrad (klatring i trætoppene)
  Bådtur på Donau

  Dag 4
  Morgenmad
  Grottetur under Budapest
  Margaret Island og shopping
  Kl. 20.00   Afgang mod Danmark

  Dag 5
  Kl. 15.00   Forventet ankomst til skolen

  Fisherman's Bastion. Skolerejse til Budapest. Unitas Rejser

  Frihedsbroen. Skolerejse til Budapest. Unitas Rejser

  Indendørs marked i Budapest. Skolerejse til Budapest. Unitas Rejser

  Synagogen i Budapest. Skolerejse i Budapest. Unitas Rejser

 • Aktiviteter

  I Budapest

  Sightseeing med flydende bus
  Tag på en anderledes guidet bustur til de ti største seværdigheder i Budapest. Undervejs kører bussen ud i vandet og sejler en runde, hvor I ser byen fra en anden vinkel.

  Budapest på cykel
  En lokal guide cykler med jer rundt i Budapest og viser og fortæller om seværdigheder i byen. Spring op på sadlen og nyd turen. Der bliver flere stop undervejs med mulighed for at tage billeder. Turen tager omkring tre timer og ender downtown i Budapest City Park.

  Soft rafting
  Tag på en 12,5 kilometer og cirka 2,5 timer lang soft rafting på floden Donau. Alle udstyres med redningsvest og neoprensko og bliver inden turen instrueret i soft rafting. Guiderne er erfarne inden for rafting.

  Aktiv grottetur
  Budapest ligger oven på et enormt system af underjordiske grotter, gange og huler med varmt termisk vand. At besøge grotterne er en unik oplevelse, hvor adrenalinen hos de fleste vil stige. I vil blive udstyret med specielt tøj og hjelm med lampe, inden I bevæger jer ned under jorden, hvor I sammen med guiden klatrer, kravler, glider og bare har det sjovt. Turen tager cirka halvanden time.

  Bådtur med katamaran
  På Donau-floden, der løber gennem Budapest, kan I komme på en bådtur i små katamaraner lavet af to kanoer. Konstruktionen gør det umuligt at tippe. Der er plads til seks-otte personer i hver katamaran, og alle bærer redningsvest. Efter turen er der en forfriskning ved bredden.

  Budapest-koden
  Udstyr jer med nysgerrighed, kreativitet og mod og begiv jer på denne skattejagt, hvor legender, historier og hemmeligheder udforskes i downtown Budapest. Inden skattejagten begynder, får grupperne udleveret et puslespil, den såkaldte rejseplan, og et kort. Når gåden er løst, kan skattejagten begynde. På ruten rundt fortæller guiderne interessante historier og forklarer opgaverne, der kommer undervejs. Når resultaterne afsløres, er der en lille præmie. Skattejagten foregår dels til fods og dels med de offentlige transportmidler, som indgår i ruten. Turen tager cirka tre timer.

  Hammer and Sickle Tour
  Tag med tilbage i tiden til de 50 år, hvor Ungarn levede bag jerntæppet. I får indblik i, hvordan ungarerne levede under kommunismen. Hør hvordan det hele startede, hvordan ’big brother’ fortalte hvad man måtte og ikke måtte, hvordan børn voksede op og familier levede, hvordan man rejste og hvor man måtte rejse. Det var tiden, hvor man kørte i Trabant, drak alkohol på arbejde, levede i blokhuse, ’ingen TV om mandagen’ og ingen fri ret til at tale. Gåturen tager omkring tre timer, hvor I blandt andet kommer forbi en udstilling med indretning og møbler fra perioden, udendørs museet Memento Park med statuer af hovedpersoner fra kommunismen samt parlamentet, hvor hovedpunkterne i opstanden mod de sovjetiske tropper i 1956 bliver fortalt.

  Margaret Island
  I midten af Donau-floden ligger Margaret Island, som er en lille ø med park, anlagt løbebane øen rundt, pool-områder og vigtigst af alt er biler forbudt på øen. Det betyder, at man kan få en pause fra det travle liv i storbyen. Det tager omkring 20 minutter at gå fra den ene ende af øen til den anden. Vi kan anbefale at leje en firehjulet cykel med plads til fire personer. Der er et lille tag over, og det er hyggeligt at cykle rundt i skyggerne af træerne. Af andre seværdigheder er der en japansk have, en lille zoo, en musik-fontæne og det gamle vandtår bygget i 1911.

  Jernbanemuseum og -park
  Europas største jernbanepark ligger i Budapest. Besøgende kan ikke kun beundre de store maskiner - de kan også prøve dem på en kortere strækning på skinnerne. Kør eksempelvis en dampmaskine, udforsk balancen på jernbanecyklen, sæt dig op på ’the turntable’ og oplev, hvordan togene vendes og skifter spor. I det virtuelle område kan man opleve, hvordan det er at køre på de ungarske elektriske jernbaner, man kan slappe af i den anlagte park, se modeljernbanen, besøge Nostalgia Café eller Nostalgia Shop med forskellige souvenirs.

  Castle Hill
  Hvorfor besøge Castle Hill? Fordi det er indbegrebet af gåture, historie, panoramaudsigt, arkitektur, kunst og caféer. Slottet Buda Castle troner på toppen af Castle Hill. Det stod færdig i år 1265 og fungerede gennem mange år som slot for ungarske konger i Budapest. I det beboede område går man rundt på små brostensbelagte gader blandt gamle huse. Nogle steder kan husene dateres tilbage til det 14. og 15. århundrede. Der er flere steder fantastiske udsigter over byen.

  Labyrinten under Buda Castle og hospitalet i The Rock Museum
  16 meter under Buda Castle ligger ti kilometer gange og tunneller, som blev brugt til militære formål og som fængsel tilbage i 15-1600-tallet. Gangene har dog haft flere formål gennem tiden. Under 2. Verdenskrig blev de brugt som beskyttelsesrum mod luftangreb.  Byens borgmester beordrede, at det blev udvidet til også at fungere som et hospital til nødssituationer. Under den kolde krig blev tunnellerne brugt til at modstå et eventuelt atomangreb. Udstillingen og rundvisning med engelsktalende guide giver jer et godt indblik i historien under 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig derefter.

  Virksomhedsbesøg
  Det er muligt at komme på virksomhedsbesøg i eller udenfor Budapest. Det drejer sig blandt andet om følgende virksomheder: Ericsson, Audi, Grundfos, Suzuki og Nokia.

  House of Terror
  På boulevarden Andrássy Avenue ligger dette museum, som giver jer indblik i det fascistiske og det kommunistiske regime i Ungarn i 1900-tallet. Det er et mindesmærke for alle dem, som led under de to regimer, og samtidig giver museet et billede af, hvordan livet var for ungarerne i de pågældende perioder. Inden museets åbning i 2002 blev bygningen gennemrenoveret og står med sin sorte facade i stor kontrast til de andre bygninger på boulevarden.

  Lær ungarsk
  En times undervisning, hvor I lærer nogle grundlæggende ord og principper om det ungarske sprog. I får også en opdatering om Budapest og kulturelle oplevelser i byen.

  Gokart-center
  Træd speederen i bund og giv den gas på den 420 meter lange bane i gokart-centeret i Budapest.

  Miraklernes palads
  ’Learning by experiencing’ må være mottoet for dette museum om videnskab for børn og unge mennesker, hvor formålet er at forklare videnskabelige principper på en underholdende og lærerig måde. Der er masser af ting, man kan udforske og prøve, og det er sjovt for alle aldersgrupper.

  Termiske bade
  Budapest er kendt for de termiske bade. Tag en dukkert i det varme vand, slap af og nyd velværen.

  Tropicarium Budapest
  Besøg det store akvarium, som også huser en mindre regnskov med de dyr, som holder til der. Stedet har desuden det største haj-akvarium i det centrale Europa.

  Palace of Arts
  I 2005 åbnede Palace of Arts, hvor man kan overvære forestillinger inden for musik, teater, opera, dans, ’new circus’ med mere. Palace og Arts har vundet flere internationale priser. Den midterste koncertsal er blandt de bedste og største koncerthaller i verden. Man kan få gratis rundvisning, hvis man forespørger inden besøget, og er der generalprøve den pågældende dag, kan man være heldig at få lov at overvære lidt af den.

  Central Bank
  Besøg banken og få historien om penge og deres rolle i samfundet. I hører også om bankens formål og opgaver – alt sammen på en underholdende og interaktiv måde med moderne hjælpemidler.

  Operahuset
  Selv om man ikke er fan af opera, er operahuset i Budapest et besøg værd på grund af arkitekturen. Operahuset ligger på Andrássy Avenue, som er en stor boulevard med restauranter, cafeer og restauranter. Boulevarden forbinder Budapest City Park med Elisabeth Square.

  Holocaust-museet
  Besøg Holocaust Museet og Mindested i Budapest. Her vil historien om det forfærdelige folkedrab blive fortalt og illustreret gennem  udstillinger m.m. Museet er forholdsvis ucensoreret  og giver derfor et virkeligt billede af jødernes hverdag før, under og efter forfølgelsen.

  Synagogen
  Træd ind i den fantastiske synagoge i det jødiske kvarter, som blev bygget i Ungarns storhedstid i 1700-tallet. Den er et godt udgangspunkt for jødernes historie i Budapest. Det er en speciel bygning, blandt andet fordi den rummer kristne detaljer som prædikestol og orgel. Det er den største synagoge i Europa og har plads til over 3000 mennesker.

  Parlamentet
  Den bemærkelsesværdige parlamentsbygning har Londons parlament som forbillede. Det er bevidst placeret i Pest som modstykke til det kongelige slot i Buda. Det er betagende at betragte udefra, og inden i kan man komme på guidede ture til blandt andet den store trappe, det vigtige møderum, kronjuvelerne, scepteret og rigsæblet.

  •••

  Udenfor Budapest

  Korda Filmpark
  Cirka 30 kilometer vest for Budapest ligger et filmstudiekompleks med seks studier, hvor dele af flere internationale film er blevet indspillet. De professionelle studier inkluderer blandt andet New York City street, Brooklyn Street, filmteater, restaurant, bank og butik. Kom på en guidet ’studio tour’, hvor I oplever film set-up’et indefra, eller besøg den interaktive udstilling som på underholdende og lærerig vis fortæller om de mange stadier i filmproduktion.

  Halvdagstur til landsbyen Szentendre
  Det er hyggeligt at besøge den charmerende landsby Szentendre med middelalderlig atmosfære og små brostensbelagte gader med butikker og souvenirshops i centrum. Her er også restauranter, hvor frokosten kan nydes uden for, hvis vejret tillader det.

  Udendørs museum i Szentendre
  Turen til Szentendre kan suppleres med et besøg ved det udendørs museum, hvor I bliver præsenteret for landbrug, livsstil, boligindretning og arkitektur i Ungarn fra slutningen af 1700-tallet til starten af 1900-tallet. Det er en meget lærerig oplevelse at besøge stedet, fordi husene er indrettet med originale og autentiske genstande fra gammel tid, og fordi det er tilladt at prøve forskellige aktiviteter, eksempelvis at støbe stearinlys eller at lave den traditionelle spiral pasta. Prøv også en tur med det gamle museumstog, som kører en lille strækning på en kilometer med fem stop. Museet ligger cirka 20 kilometer uden for Budapest.

  Hesteshow
  Oplev dette show, hvor heste er dresserede til at lave forskellige ’optrin’. Få også en tur i hestevogn og slut af med en enkel frokost. Det hele foregår på ’pusztaen’ – sletten – i området Lajosmizse, som ligger cirka halvanden times kørsel sydøst for Budapest.

  Canopy tur
  Giv rejsen til Budapest et ekstra pift med lidt action. Her vil I blive underholdt og mærke adrenalinen i kroppen, mens I svæver mellem træerne på kabler og iført sikkerhedsudstyr. Oppe i træerne er der konstrueret platforme, som bruges som afsats og landingsbane. Canopy stammer fra Costa Rica, hvor man bruger metoden til gøre research i regnskovene nemmere. Det hele foregår i Visegrad.
  OBS! Fra 14 år

  Middelaldershow
  I byen Visegrad cirka 40 kilometer nord for Budapest kan man overvære et 30 minutters show, hvor mænd og drenge i middelaldertøj blandt andet skyder med bue og pil. Det foregår på en gammel borg fra middelalderen. Efterfølgende kan man spise frokost på en renæssancerestaurant.

  Sommerbobslæde
  Tag en tur i bobslæden. Man bestemmer selv farten og regulerer den med bremsen. Aktiviteten er mulig i Budapest eller Visegrad.

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT - Geocaching
  Tag på geocaching udenfor Budapest og se området på en anderledes måde. Blev udfordret, prøv grænser af og styrk samarbejdet i gruppen med opgaver som tømmerflådebygning, klatring i klipper, rapelling, bueskydning og bygning af en hængebro. 

  DANS - Ungarnsk folkedans
  Lær eller forsøg at lære den ungarnske folkedans på denne workshop, der finder sted i Budapest.

  DANS - Experi Danseshow
  Oplev farverige ExperiDance-shows med dans, sang, musik og musical på samme tid på oplevelsesteateret RAM Colosseum, som åbnede i 2011. ExperiDance er et miks af ungarsk folkedans og amerikansk stepdans, som har sin helt egen stil. Alle shows er med dygtige aktører på scenen.

  E-SPORT - E-sport produktionsstudie
  E-sport Universum er et e-sport produktionsstudie, hvor I kan møde ansatte og muligvis også kendte youtubere og streamere.

  E-SPORT - Besøg en e-sportsskole
  I Budapest ligger en skole for e-sport, og her kan I mødes med og udveksle tips og tricks med eleverne på skolen, og evt. stable kampe og turneringer på benene. 

  E-SPORT - Hungarian E-sport Academy
  På Hungarian E-sport Academy kan I møde elever, der går på skolen og evt. arrangere gaming eller undervisning med og mod hinanden. 

  E-SPORT - E-sport event
  Tag ind og se eller deltag i en e-sportturnering. 

  E-SPORT - E-sportsbar
  Tag med e-sportslinjen til Budapest og besøg e-sportsbaren, BarCraft Buda, som er en gaming/netcafé, hvor der er mulighed for, at eleverne kan game i baren med eller uden forplejning.

  GASTRONOMI - Lav dit eget ungarske slik
  Kom bag om produktionen af slikkepinde, bolsjer og andre søde sager og bliv præsenteret for, hvordan farverig, håndlavet slik produceres. Efterfølgende kan I komme på en workshop, hvor I laver jeres eget slik.

  HISTORIE - Holocaust-museet
  Besøg Holocaust Museet og Mindested i Budapest. Her vil historien om det forfærdelige folkedrab blive fortalt og illustreret gennem  udstillinger m.m. Museet er forholdsvis ucensoreret  og giver derfor et virkeligt billede af jødernes hverdag før, under og efter forfølgelsen.

  KULTURMØDE OG SKOLEBESØG - Besøg en ungarnsk high school
  Få et inblik i, hvordan tingene fungerer andre steder og oplev mødet mellem kulturer.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK - Data Recovery virksomhed
  KÜRT Data Recovery er en virksomhed, der er, som navnet antyder, arbejder med at genskabe tabt data, og er dermed en virksomhed med stor viden indenfor teknologi.

  RIDESPORT - Hestefarm inkl. show
  Besøg en hestefarm i Budapest og vær vidende til et flot hesteshow, hvorefter I får mulighed for at tage på en tur i hestevogn eller en ridetur ud i skoven.

  SOCIAL ANSVARLIGHED - Rehabilisationshjem for rygmarvsskadede
  I Budapest ligger et rehabilisationshjem for rygmarvsskadede. Besøg dette og få et inblik i, hvordan genoptræningen foregår, og hvordan en hverdag ser ud for de ansatte og for patienterne.

  VIRKSOMHED OG INT. ØKONOMI - Virksomhedsbesøg
  Budapest har mange interessante virksomheder, der især er relevante for samfunds- og økonomiske linjefag. Det indebærer virksomheder som Audi, Mercedes, Grundfoss, Nuclear Power Plant, kulminer samt øl- og spiritusproducenter.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Budapest
  Pris pr. person v/50 personer fra kr. 1.365,-

  Prisen inkluderer
  •   
  Transport i langtursbus med vippesæder, dvd, køl og kaffemaskine m.m.
  •   2 overnatninger på hostel
  •   Indkvartering i flersengsværelser
  •   Morgenmad
  •   Bidrag til rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •   
  Enkelt- og dobbeltværelser
  •   Forplejning ud over morgenmad
  •   Guider og aktiviteter
  •   Forsikringer

  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  ’Skole og ungdomsrejseforsikringen’ dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  ’Skole og  ungdomsrejseforsikringen’ forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Budapest I vælge mellem indkvartering på forskellige hostels og hoteller i centrum.

  Hotel tæt på Keleti Station
  Kun 50 meter fra Keleti Station ligger hotellet, der tilbyder rummelige og veludstyrede værelser. Alle værelser er 2 eller 3-sengs værelser med fladskærms-tv, aircondition og eget bad/toilet. På hotellet er der gratis WIFI til alle gæster og mulighed for tilvalg af morgenmadsbuffet. 

  Centralt hostel med mange værelsesstørrelser
  Centralt beliggende hostel med 24-timers reception og mange faciliteter. Der kan vælges imellem 1, 2, 3, og 4-sengs værelser, eller overnatning i større værelser med 5 - 12 senge. Alle værelser har eget bad/toilet og værelserne har alle fjernsyn.
  På hostellet er der opbevaringsrum, WIFI og det er det muligt at tilkøbe morgenmad.

  Ovenstående indkvarteringsmuligheder er bare et udpluk af, hvad vi kan tilbyde i Budapest. Hvis I har spørgsmål til de nævnte muligheder eller har andre ønsker, er I velkomne til at kontakte Unitas Rejser på tlf. 8723 1240.

Kort


Vis Budapest på et større kort
England

Skolerejse til London

Fra kr. 1.895 Læs mere
Sverige

Skolerejse til Sälen

Fra kr. 1.355 Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Spindl - adventure

Fra kr. 1.555 Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Spindl

Fra kr. 1.720 Læs mere
Italien

Skolerejse til Toscana - adventure

Fra kr. 1.660 Læs mere
Italien

Skolerejse til Firenze

Fra kr. 1.655 Læs mere

Medlem

Top