Studietur til Jerusalem

Rejsebeskrivelse

Jerusalem er over 3.000 år gammel og rummer som bekendt betydningsfulde bibelske steder og historiske fortællinger. Indholdet på en skolerejse hertil har derfor ofte et historisk og fagligt indhold. Oplev jødernes bøn ved grædemuren, mærk stemningen i byens bazar eller gå en tur på bymuren, og fornem dette kongolmerat af forskellige kulturer som er samlet indenfor cirka 4 kilometer mur. Det er blot nogle af mange oplevelser i byen.

Mange udnytter skolerejsen til Jerusalem til at besøge andre steder i Israel-Palæstina, for trods den store plads Israel-Palæstina har i medierne, er området ikke større end Jylland, og her er masser af oplevelser for alle. I kan med de korte afstande snart være ved Det Døde Hav og få en anderledes wellness-oplevelse, eller tage på tur til Galilæa og bjergene i Golanhøjderne i den nordlige del af landet. Hvad med en tur på  mountainbike eller med  vandresko ad en af de mange vandreruter i området. 

Et ophold i Jerusalem kan også kombineres med et besøg i storbyen Tel Aviv,  som står i stor kontrast til Jerusalem. 


Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Se også: Studietur til Tel Aviv fra kr. 4.600,-

Læs om de mange oplevelser i Israel-Palæstina her.

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Jerusalem KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1:
  Afgang fra Københavns lufthavn om morgenen. Mellemlanding og flyskift. Ankomst til Tel Aviv midt på eftermiddagen. Transport til Jerusalem. Indkvartering.

  Dag 2:
  Morgenmad

  Formiddag: By vandring i Østjerusalem: Oliebjerget, Getsemanehave, Via Dolorosa, Betesda Dam, Gravkirken

  Eftermiddag i Østjerusalem: Marked i den gamle by, Grædemuren og vandring på selve bymuren

  Dag 3:
  Morgenmad

  Formiddag: Afgang med rutebil til Betlehem på Vestbredden
  Byvandring igennem centrum af Betlehem, besøg den Internationale Lutherske Kirke, hvor vi hører om noget af det hjælpearbejde de er engageret i. Besøg i  Fødselskirken.

  Eftermiddag: Retur til Jerusalem med rutebil

  Dag 4:
  Morgenmad

  Formiddag i Vestjerusalem: Besøg på Yad Vashem (Holocaustmuseet) og parken omkring, med offentlig transport.

  Eftermiddag: På egen hånd i Øst- eller Vestjerusalem f.eks. Den Gamle By eller andre museer efter aftale.

  Dag 5:
  Morgenmad
  Transport til Tel Aviv lufthavn. Fly tilbage til Københavns lufthavn med mellemlanding og flyskift undervejs. 


  Grædemuren i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Brødsalg i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser


  The Dome Of The Rock i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Krydderier i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Æsel som transportmiddel på Vestbredden. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Glemte cykler ved Det Døde Hav. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Den gamle by Jaffa i Tel Aviv. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

 • Praktisk information

  Hvor går rejsen hen?
  Det fysiske landområde, som vi ofte betegner ’Det Hellige Land’, har mange kombinationer af betegnelser, fra gammel eller nyere tid. ’Israel’ er den oprindelige bibelske betegnelse for den nordlige del af Palæstina. Siden 1948 har betegnelsen været anvendt om staten Israel.  ’Palæstina’ har siden Romertiden været betegnelsen for landområdet mellem Middelhavet og dele af det nuværende Jordan, Syrien og Libanon. I dag benævnes dette område som ’Selvstyreområdet’ og dækker blandt andet Vestbredden (Østjerusalem, Betlehem, Jeriko, Hebron, Qumran, Jordandalen og Dødehavet).

  De fleste gæster lander i Tel Aviv i Israel og besøger Old City i Jerusalem (opdelt i fire kvarterer: armensk, arabisk, jødisk og kristent) samt et eller flere af de palæstinensiske selvstyreområder. Derudover besøger mange ofte Golanhøjderne i det nordøstlige hjørne. Visse seværdigheder og kibbutzer på Vestbredden kan være ejet af israelere, hvoraf nogle er bosættere.

 • Aktiviteter og seværdigheder

  Vandring og mountainbike i Golanhøjderne
  Der er gode muligheder for at krydre de historiske seværdigheder med lidt action. I bjergene ved Galilæa i den nordlige del af landet kan I tage på vandreture eller opleve naturen på mountainbike.

  Tel Aviv
  Ud over badestrande, som byen er så berømt for, kan vi anbefale en gåtur i den gamle bydel Jaffa. Her snor smalle gader sig mellem nænsomt renoverede bygninger og kirker. Desuden er der små markeder, butikker, caféer og restauranter, ligesom der er mange museer, forlystelsesparker og dyreparker.

  Dagsture i Israel/Palæstina
  For mange er det en stor oplevelse at se de historiske steder rundt om i Israel og Palæstina, og de fleste bliver berørt af at stå ved adskillelsesmuren, snakke med de lokale og opleve konflikten på nært hold. 

  Oliebjerget:
  I den østlige del af Jerusalem ligger Oliebjerget. Her ligger blandt andet det israelske universitet. Desuden er der flere interessante kirker her, blandt andet Fadervor kirken, hvor vi kan læse Fadervor på over 60 forskellige sprog.

  Fra Oliebjerget er der udsigt over Kedrondalen og Den gamle by

  Getsemane:
  Getsemane Have ligger i Kedrondalen. Det var her Jesus kæmpede og bad – og blev taget til fange aftenen inden sin død. Haven har mange oliventræer, og selv om ingen af dem er mere end få hundrede år gamle, skyder oliventræerne fra roden, så det kan godt være træer som har rødder som er mere end 2000 år gamle.

  Via Dolorosa:
  Jesu lidelsesvej går gennem Jerusalems gamle by. Undervejs er der flere stationer som viser til hændelser på Jesu vej til Golgata.  Der er 14 stationer på vejen, hvoraf de sidste ligger inde i Gravkirken

  Gravkirken: 
  Er en samling kirker fra flere forskellige kirkeretninger, blandt andet den Romersk-katolske, Ortodokse og armenske kirke. Kirkerne er bygget både over Golgata, hvor Jesus blev korsfæstet og over den grav som mange mener var der Jesus blev gravlagt.

  Jerusalems mange kirker:
  I Jerusalem er der mange forskellige kirker, bygget til minde om forskellige begivenheder i Bibelen.

  Gravhaven:
  Lige udenfor Damaskusporten ligger Gravhaven, også kaldet Gordon’s Golgata. Dette er en oase i et hektisk byliv, hvor der er en grav i fjeldet og hvor man også kan se konturerne af en hovedskalle – Golgata betyder hovedskallestedet. Det kan godt være at det ikke var her Jesus blev gravlagt, men det er en visualisering af hvordan det kan have set ud på Jesu tid.

  Bymuren:
  Det er muligt at gå rundt om store dele af Den Gamle By på bymuren. På den måde kan man også få et lille overblik over byen, og se hvordan udsigten ændrer sig, efter hvert som kan kommer rundt om de forskellige bydele.

  Grædemuren: 
  Er jødernes helligste sted. Det er den sidste del af Herodes tempel, det tempel som jøderne begræder at blev ødelagt at romerske soldater I år 70. Hver dag holdes der gudstjenester her. Mange jødiske drenge fejrer deres bar mizva (tilsvarer vores konfirmation) ved muren. På sabbatsaftenen og ved jødiske helligdage er der et yrende folkeliv af feststemte jøder.

  Sabbatsfejring: 
  Jødernes helligdag er lørdagen, og den går fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag. Det er mange traditioner forbundet med denne dag, og specielt for de ortodokse jøder som bor i gåafstand fra Grædemuren er det at indlede sabbatten med at bede ved Grædemuren en vigtig del af fejringen. Ellers er der traditioner for hvad man spiser og gør i løbet af dette døgn. Tit samles hele familien til aftensmad fredag aften.

  Davidsbyen:
  Regnes for den ældste del af Jerusalem. Byen blev erobret af Kong David ca 1000 år før vores tidsregning. Det er muligt at besøge udgravningsområdet, og selv om der ikke er gjort fund som fortæller hvor David boede, fortæller fundene at de som boede i dette område tilhørte landets elite.

  Der er også en vandkanal her, Hiskias tunnel, som sikrede friskt vand til beboerne, også når de var omringet af deres fjender. I dag er det muligt at gå gennem dele af denne tunnel – husk sko og skiftetøj. For dem som ikke vil blive våde, er der en anden tunnel, hvor man kan gå tørskoet.  Tunnelen går ud i Siloams Dam, hvor Jesus helbredet en blind mand.

  Davidstårnet:
  Inde i den gamle bydel, lige ved Jaffaporten ligger Davidstårnet, et museum om Jerusalems historie. Mange aftener er der et lys- og lydshow om Jerusalems historie, som viser byens historie i  løbet af en lille time.

  Mamilla Street:
  Ligger lige udenfor Jaffaporten, og er en af byens moderne handelsgader. Her er mange butikker, cafeer og restauranter

  King David Hotel:
  Ligger i Vest-Jerusalem og er bygget med inspiration fra Kong Davids slot. Under Det britiske Mandat havde sit hovedkvarter på hotellet, og i juli 1946 blev det sydvestlige hjørne sprængt af Irgun, en paramilitær sionist-gruppe.

  I hotellobbyens gulv kan man se navne på nogle af verdens kendte mennesker, som har boet på hotellet.

  Yad Vashem:
  Er på samme tid både et museum og et mindesmærke over de 6 millioner jøder som døde i koncentrationslejre under den 2. verdenskrig. Gennem lyd og billeder bliver vi taget gennem historien. Udenfor er der også en park, hvor der er plantet træer for at mindes de mange som hjalp jøderne i denne periode.

  Israels Museum:
  Har mange afdelinger. To af de mest besøgte afdelingen, er en miniatureudgave af Jerusalem på Jesu tid og huset hvor Dødehavsrullerne bliver opbevaret.

  Knesset:
  Er det israelske parlament. Det har til huse i en bygning fra 1966 i den vestlige del af Jerusalem. Det er muligt, for grupper,  at søge om tilladelse til at besøge Knesset.

  Betlehem:
  Ligger få kilometer fra Jerusalem. For at komme ind i byen skal man gennem en jødisk kontrolpost – husk pas.

  Fødselskirken:
  Danner på mange måder centrum i byen. Her kan man komme ned i krypten, for at se stedet hvor man mener at Betlehemsstalden lå, hvor Jesus blev født.

  Hyrdernes Mark:
  Ligger lidt udenfor byens centrum. Der er flere kirker man kan besøge, for at få et lille indtryk af hvordan det var på hyrdernes mark julenat for 2000 år siden.

  The Walled Off Hotel:
  Er et hotel som Banksy står bag. Udsmykningen er lavet for at få de besøgende til at tænke efter.

  Jødisk bosættelse og palæstinensisk flygtningelejr:
  Unitas Rejser kan arrangere besøg begge disse steder.

  Den lutherske kirke i Betlehem:
  Står bagved mange hjælpeprojekter for byens indbyggere. Vi arrangerer gerne et møde med en af kirkens repræsentanter, som kan fortælle om lidt af det arbejdet de står bagved.


  Læs om de mange interessante steder, og lad os sammensætte det rette program til jer.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Jerusalem
  Pris pr. person v/20 personer fra kr. 5.000,-

  Prisen inkluderer

  • Fly fra Kastrup til Tel Aviv t/r
  • Lufthavnsskatter og afgifter
  • 4 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke

  • Transport fra lufthavnen til Jerusalem
  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Forplejning ud over morgenmad
  • Guider og aktiviteter
  • Forsikringer
  • Drikkepenge


  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  Vi anbefaler altid, at alle har en rejseforsikring, når I rejser ud i verden. Læs mere om Ungdomsrejseforsikringen på Gouda og bestil rejseforsikringen hos Unitas Rejser.

  Få tilbud
 • Indkvartering

  Hotel 5 min. fra den store synagoge
  I Jerusalem er der mulighed for at bo på hotel i byens centrum, tæt på seværdighederne og kun 5 minutters gang fra den store synagoge. Hotellet ligger også tæt på Davidstårn-musset og Den Gamle By. Der kan vælges imellem 1, 2 og 3-personers værelser, som alle har aircondition, satellit-tv og mulighed for internet. Hotellet har 24-timers åben reception, mulighed for bagageopbevaring og en restaurant.

Kort


Vis Jerusalem på et større kort
Kina

Studietur til Beijing og Shanghai

Fra kr. 6.295 Læs mere
Spanien

Studietur til Barcelona

Fra kr. 2.145 Læs mere

Medlem

Top