Studietur til Tel Aviv

Rejsebeskrivelse

Det kun 100 år gamle Tel Aviv, er en ungdommelig storby med hvide sandstrande ud til Middelhavet, caféer på hvert et gadehjørne og en sprudlende energi blandt den unge befolkning. Samtidig udgør byen i dag det centrale handels- og finanscentrum i Israel og er oplagt til en studietur med skolen med dagsture rundt i landet.

Tel Aviv bærer meget præg af indflydelse fra det Moderne Vesten. Her er dresscoden badetøj, og en stor del af de lokale bruger dagene i vandkanten eller cykler, løber og står på rulleskøjter på gaderne langs stranden, mens de om aftenen trækker tilbage til de mange cafeer og det travle natteliv.
Studierejsen til Tel Aviv byder på små hyggelige markeder, et væld af butikker og den meget særprægede byggestil gør, at det sagtens er muligt at bruge flere dage på studieturen på at gå rundt og opleve byen og dens charme.

Efter grundlæggelsen af Tel Aviv, voksede byen hurtigt sammen med den gamle havneby Jaffa, som i dag er en bydel i centrum af Tel Aviv. Byen er også kendt fra bibelhistorien.  De små, snævre brostensgader og hyggelige caféer, gør Jaffa til et pusterum og en pause fra den hektiske strandpromenade og de moderne indkøbscentre og barer.

På studieturen til Tel Aviv kan I besøge et af de helligste steder i verden – Jerusalem, som ligger kun en times kørsel fra Tel Aviv. Byerne står i stor kontrast til hinanden. Oplev de mange bibelske og historiske steder, som giver et helt andet syn på Israels historie og landets indflydelse på resten af verden.
Udover Jerusalem, er Det Døde Hav og Masada National Park også blandt steder, der er nemme at besøge kun få timers kørsel fra Tel Aviv.  

Vi skræddersyr altid studierejsen efter jeres ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studierejse.

Se også: Studietur til Jerusalem fra kr. 5.000,-

 Læs om de mange oplevelser i Israel-Palæstina her.

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1
  Fly fra København til Tel Aviv
  Ankomst til Tel Aviv og tjek ind på hostel/hotel

  Dag 2
  Dagstur til Jerusalem

  Dag 3
  Jaffa, Tel Aviv Museum of Art og egen udforskning i byen

  Dag 4
  Dagstur til Det Døde Hav og Masada National Park

  Dag 5
  Fly fra Tel Aviv til København

  Den gamle by Jaffa i Tel Aviv. Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Gade i den gamle bydel Jaffa i Tel Aviv. Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Stranden i Tel Aviv. Studietur til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Granatæbler. Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Udsigten fra Jaffa indover Tel Aviv. Unitas Rejser

 • Praktisk information

  Hvor går rejsen hen?
  Det fysiske landområde, som vi ofte betegner ’Det Hellige Land’, har mange kombinationer af betegnelser, fra gammel eller nyere tid. ’Israel’ er den oprindelige bibelske betegnelse for den nordlige del af Palæstina. Siden 1948 har betegnelsen været anvendt om staten Israel.  ’Palæstina’ har siden Romertiden været betegnelsen for landområdet mellem Middelhavet og dele af det nuværende Jordan, Syrien og Libanon. I dag benævnes dette område som ’Selvstyreområdet’ og dækker blandt andet Vestbredden (Østjerusalem, Betlehem, Jeriko, Hebron, Qumran, Jordandalen og Dødehavet).

  De fleste gæster lander i Tel Aviv i Israel og besøger Old City i Jerusalem (opdelt i fire kvarterer: armensk, arabisk, jødisk og kristent) samt et eller flere af de palæstinensiske selvstyreområder. Derudover besøger mange ofte Golanhøjderne i det nordøstlige hjørne. Visse seværdigheder og kibbutzer på Vestbredden kan være ejet af israelere, hvoraf nogle er bosættere.

 • Aktiviteter og seværdigheder

  Tel Aviv Museum of Art:
  Et kunstmuseum med fokus på israelske kunstnere. Der er flere forskellige afdelinger, så som foto, arkitektur og design. Vi finder også kunstværk af nogle af de gamle mestre. Museet har et uddannelsescenter, som tilbyder mange forskellige workshops.

  Markeder:
  Der er mange markeder i Tel Aviv. Et af dem er Besalel markedet, hvor man kan løbe tøj, sko, tasker og meget mere af kendte mærker, til gode priser. Et andet er markedet på Carmel Street. Her finder du alt fra billigt babytøj til luksuriøse ingredienser til madlavningen. En oplevelse for mange sanser. 

  Garden of Science:
  Garden of science er det første videnskabsmuseum i friluft. Her må de besøgende røre ved, eksperimentere og lege med udstillingen. 

  Palmach museet:
  Giver os et indblik i Palmachs historie frem til aflutningen af uafhængighedkrigen. Her er også en mindehal og forskellige udstillinger

  Haganah museet:
  Museet holder til i Eliuahu Golomb’s hus. Han var en af grundlæggerne av Haganah. Haganah var en paramilitær organisation under mandattiden og blev, efter selvstendigheden i 1948, til De israelske forsvarsstyrker (IDF) Her finder vi autentiske våben, og når man går gennem museet, er der også en vis nostalgi at spore over enkelte hændelser i Israel. 

  IDF museet:
  IDF museet fortæller historien om forsvaret af staten Israel frem til i dag. 

  The White City: 
  The White City er en bydel i Tel Aviv. Den er verdens største Bauhaus museum i friluft, og er også på UNESCO’s Verdensarvliste. Mere end 1000 bygninger står fortsat – mange af dem renoveret for nyligt – og udtrykker byggestilen fra efterkrigstiden efter 1. verdenskrig, hvor den enkle design for at møde de daglige behov var i højsædet.

  Ben Gurion's hus:
  Landskabet og mennesker som har boet – og fortsat bor i landet – er det vigtigste i dette museum. De arkæologiske udstillinger er bygget på fællesskaget mellem mand og land og mand og mand. 

  Independence Hall:
  Independence Hall er stedet hvor David Ben Gurion proklamerede staten Israel i 1948. I dag er det et museum til minde om staten Israels fødsel, og hallen fremstår i dag, som den så ud den 14. maj 1948. Det meste af inventaret er originalt, men noget er blevet rekonstrueret i mindste detalje og dette besøg bringer os tilbage til den skelsættende hændelse for godt 70 år siden.

  Diasporamuseet:
  Museet binder det jødiske folk sammen med deres rødder og den kollektive jødiske identitet. Samtidig er det mere end et museum, for denne institution fortæller den helt specielle historie om det jødiske folk – og historien udvikler sig fortsat.

  Stranden ved Middelhavet:
  Strandene er delt op i flere dele, og her er mange muligheder for aktiviteter, både til lands og til vands. 

  Tel Avivs botaniske have:
  Haven har en flot samling af tropiske væksthuse, sukkulenter og planter fra hele verden.

  Yarkon Nationalpark:
  Nationalparken ligger som en grøn lunge i den nordlige del af Tel Aviv. Det er et rekreativt område, med legepladser for små og store. Der er også ruiner af bygværk blandt andet fra Romertiden. Der er er et rigt dyre- og planteliv i parken.

  Cykeltur rundt om Tel Aviv:
  Der er mulighed for leje af cykler. 

  Jaffa:
  Jaffa er en af de ældste havnebyer ved Middelhavet. I dag er den omgivet af Tel Aviv, og er ikke længere en selvstændig by, men en bydel i Tel Aviv. Store dele af byen er i dag restaureret, så den fremstår som den var under den ottomanske periode.

  Klokketårnet:
  Tårnet er centralt placeret i Jaffa. Den har fire klokker, hvoraf de to viser tiden i Europa og de to andre viser tiden i Israel.

  St. Peters Kirke:
  Kirken ligger på toppen af Jaffa Hill, hvor det Korsridderfestningen tidligere lå. I kirken er der et rum, hvor Napoleon overnattet i 1799.

  Simon garvers hus:
  Ifølge kristen tradition, boede apostlen Peter hos Simon garveren i Jaffa. Her havde han en drøm hvor han så rene og urene dyr sammen, og han tydede drømme til at kristendommen ikke kun var fro jøder, men for alle folkeslag. Denne drøm var et historisk vendepunkt for at gøre kristendommen til en universal religion.

  Ønskernes bro:
  En gammel legende siger at den som står på broen, og ønsker sig noget mens de kigger ud over søen, vil få deres drøm opfyldt. Broen er en gammel trækonstruktion, som er nylig renoveret , og blev genåbner  i 2016.

  Or Yehuda:
  Or Yehuda er en lille by lige udenfor Tel Aviv. Her ligger der i dag en mindepark for Dan Uzan, som blev dræbt af terrorister udenfor synagogen i København. I parken er det muligt at spille basketball, dyrke fitness eller lade børnene lege på legepladsen. Alt er til fri afbenyttelse, og er gjort muligt med de midler, som blev givet som mindegaver fra Danmark.

  Dagsture i Israel/Palæstina:
  For mange er det en stor oplevelse at se de historiske steder rundt omkring i Israel og Palæstina, og de fleste bliver berørt af at stå ved adskillelsesmuren, snakke med de lokale og opleve konflikten på nært hold.

  >>> Læs om de mange interessante steder, og lad os sammensætte det rette program til jer.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyer altid studierejsen efter jeres ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studierejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Tel Aviv
  Pris pr. person v/20 person fra kr. 4.600,-

  Prisen inkluderer
  •  Fly fra Kastrup til Tel Aviv t/r
  •  Lufthavnsskatter og afgifter
  •  4 overnatninger på hostel
  •  Indkvartering i flersengsværelser
  •  Morgenmad
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Transport fra lufthavnen ind til Tel Aviv
  •  Enkelt- og dobbeltværelser
  •  Forplejning udover morgenmad
  •  Guider og aktiviteter
  •  Forsikringer
  •  Drikkepenge

  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  Vi anbefaler altid, at alle har en rejseforsikring, når I rejser ud i verden. Læs mere om Ungdomsrejseforsikringen på Gouda og bestil rejseforsikringen hos Unitas Rejser.

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Tel Aviv er det muligt at bo på hotel eller hostel i byens centrum tæt på de forskellige seværdigheder.

  Selvforsynende lejligheder, værelser og sovesale
  Centralt beliggende hostel med over 350 senge og mange faciliteter.
  Der er mulighed for at bo i selvforsynende lejligheder, på værelser eller i sovesale med op til 12 senge pr. værelse. Hostellet har samtidig lounge med bl.a. poolbord og bordfodbold, en tv-stue, computere og informationscenter med ture og seværdigheder.

  Ovenstående indkvarteringsmulighed er et eksempel på, hvad vi kan tilbyde i Tel Aviv, men har I specielle ønsker eller spørgsmål til nævnte hotel, er I velkomne til at kontakte Unitas Rejser på Tlf. 87 23 12 45.

Kort

Israel-Palæstina

Studietur til Jerusalem

Fra kr. 5.000 Læs mere
USA

Studietur til New York

Fra kr. 4.995 Læs mere
USA

Studietur til San Francisco

Fra kr. 6.395,- Læs mere
USA

Studietur til Washington

Fra kr. 5.095 Læs mere
Spanien

Studietur til Barcelona

Fra kr. 2.145 Læs mere
Østrig

Studietur til Wien

Fra kr. 1.845 Læs mere

Medlem

Top