Sognerejse på Jesus Trail - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

5 dages vandring i Jesu fodspor i Galilæa giver dig store oplevelser for alle sanser! En vandring fra landsby til landsby gennem forrevne landskaber med minder fra flere historiske tidsaldre og med rig mulighed for at udforske nogle af de vigtigste bibelske steder. Mødet med lokalbefolkningen giver dig en god indsigt i områdets rige kultur, og selve ruten giver dig en enestående mulighed for at nyde landets mangfoldige flora og fauna.

Når du om aftenen når frem til dagens mål, vil du opleve en stor tilfredshed og med god samvittighed kunne nyde et velfortjent måltid sammen med dine medvandrere – kendte som ukendte.

Læs artiklen Jesus tog ikke bussen fra Lokalavisen Frederikshavn

 

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejsedag
  Afrejse med fly fra Danmark til Tel Aviv, med mellemlanding og flyskifte undervejs. Vi ankommer til Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv, hvorfra vi kører til Nazaret. Vi checker ind på vores gæstehus, Fauzi Azar Inn. Her vil der være tid til at slappe af i den fælles opholdsstue og møde andre rejsende. Efter et informationsmøde om vandreturen spiser vi aftensmad på en af byens mange restauranter (ikke inkl.). (-/-/-)

  Dag 2: Nazaret
  Vi nyder en sund og god arabisk morgenmad, inden vi tager fat på at udforske Nazaret. Vi vandrer gennem byens snoede gader, indånder duften af krydderier, besøger nogle af de mange kirker, blandt andet Bebudelseskirken, hvor Maria fik besøg af englen.
  Om eftermiddagen besøger vi Nazareth Village, en genskabelse af byen i det første århundrede. Her finder vi huse, synagoge, landbrugsjord og en olivenpresse - det hele genskabt som det menes at have set ud for cirka 2000 år siden. Også i aften er der mulighed for at nyde middagen på en af byens restauranter (ikke inkl.)- (M/-/-)

  Dag 3: Vandring fra Nazaret til Kana – 13,5 kilometer
  Efter morgenmaden går vi fra Nazaret mod Zippori National Park. Vi passerer ruiner fra nogle af de vigtigste administrationscentre på Jesu tid og ser udsøgte byzantinske mosaikker, nyder udsigten fra en af korsfarer-fæstningerne og går gennem det antikke cisternesystem.
  Dagens mål er Kana, hvor Jesus udførte sit første under – han gjorde vand til vin. Vi overnatter på Cana Wedding Bed and Breakfast, og inden aftensmaden besøger vi den ortodokse og katolske kirke, som er bygget til minde om Jesu første under. Vi hygger os med et hjemmelavet måltid sammen med vores værter. (M/-/A)

  Dag 4: Vandring fra Kana til Kibbutz Lavi – 14,4 kilometer
  Vi står tidligt op, spiser en solid morgenmad og strækker ud i (måske) ømme muskler, inden opstigningen fra Kana begynder. Turen går langs en skovbeklædt højderyg, gennem et landskab med ruiner på vej til Kibbutz Lavi, en af de få ortodokse kibbutzer i Israel. Her kan vi nyde swimmingpoolen, inden en veltilberedt kosher aftensmad serveres i kibbutzens spisesal. (M/-/A)

  Dag 5: Vandring fra Kibbutz Lavi til Arbel – 16,1 kilometer
  Vi forlader Kibbutz Lavi efter morgenmaden og vandrer over åbne marker mod Hattins Horn. Denne bjergtop er en gammel vulkan, og her fandt det mest berømte korsfarerslag sted. Snart får vi det første glimt at Genesaret Sø og Arbel-dalen. Undervejs besøger vi Nebi Shu’eib, drusernes helligste skrin, samt Moses’ svigerfar Jetros grav.  De medbragte madpakker indtaget på en smuk plet i løbet af dagen.
  Med synet af de mange gamle, smukke oliventræer, vandrer vi ned gennem dalen til Moshav Arbel, hvor vi tilbringer natten. Vi spiser aftensmad i den hyggelige restaurant. (M/F/A)

  Vandring på Jesus Trail ved Genesaret Sø. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Dag 6: Vandring fra Arbel til Kibbutz Ginnosar – 15 kilometer
  Dagens vandring begynder med en tur ned ad den stejle sti fra Arbel. Undervejs passeres gamle huler, hvor der har boet mennesker i tidligere tider. Ved Wadi Hamam er det muligt at drikke det kolde, klare vand, og drikkedunkene kan fyldes op. Næste stop er Migdal, byen hvor Maria Magdalene kom fra.
  Vi overnatter en nat på Ginnosar - en kibbutz, beliggende ned til Genesaret Sø. Gæstehuset ligger smukt omgivet af palmetræer og græsplæne. Desuden kan vi nyde den flotte udsigt over søen og bjergene.  (M/-/A)

  Dag 7: Vandring fra Ginnosar til Kapernaum – 3 kilometer
  Vi spiser morgenmad, inden vi begynder vores vandretur gennem et jordbrugsområde til Tabhga, hvor man formoder, Bespisningsunderet har fundet sted. Vi ser kirken og den fornemme mosaik, der viser brød og fisk, som Jesus fik stillet til rådighed. Derefter fortsætter turen langs Genesaret Sø til kirken, der er bygget til minde om Peters ”eksamen” efter Jesu opstandelse. Det var her, han fik spørgsmålet ”Elsker du mig?” Vandringen fortsætter op ad Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus holdt sin Bjergprædiken og herfra videre ned til Kapernaum, der også ligger ved Genesaret Sø. Apostlen Peter boede i byen, ligesom Jesus gjorde i sine tre virkeår, og det var også her, han kaldte sine to første disciple.
  Dagens sidste etape foregår med bus. Vi sætter kursen mod Jerusalem for at tilbringe de sidste dage af rejsen i denne spændende by. (M/-/A)

  Tabgha, stedet hvor de fem brød og to fisk var mad nok til 5.000 mennesker, foruden kvinder og børn, som det hedder hos evangelisten. Unitas Rejser

  Dag 8: Jerusalem
  Med bus kører vi til toppen af Oliebjerget og kan nyde den storslåede udsigt ud over både det gamle og det nye Jerusalem. Til fods går vi på den klassiske pilgrimsrute ved navn Palmesøndagsvejen ned mod Kedrondalen og Getsemane Have. Undervejs passerer vi flere kirker og besøger blandt Dominus Flevit, som oversat betyder Herren græd, og er bygget til minde om da Jesus gråd over Jerusalem. I Getsemane Have ligger Alle Nationers Kirke, en af Jerusalems smukkeste, opført til minde om Jesu vågenat i haven. Ruten fortsætter forbi Marias Gravkirke, op til Løveporten og videre ind i Den Gamle By.  Her begynder vores vandring på Via Dolorosa, lidelsens vej, mod Gravkirken. Undervejs passerer vi Bethesda Dam og Skt. Anna Kirken med den berømte akustik.
  Frokost efter eget valg indtages i Jerusalems gamle by. Eftermiddagens program inkluderer en vandring gennem den gamle bys armenske, muslimske og jødiske kvarter herunder et besøg ved Grædemuren. (M/-/A)


  Via Dolorosa i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Dag 9: Betlehem
  Vi kører i bus de få kilometer fra Jerusalem til Betlehem på Vestbredden, og efter at have passeret kontrolposten ind til Det Palæstinensiske Selvstyreområde besøger vi Fødselskirken, der ifølge traditionen er bygget over det sted, hvor Betlehemsstalden lå, og hvor Jesus blev født.

  Fødselskirken i Betlehem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Derfra tager vi ud til det lille kapel på Hyrdernes Mark, hvorfra det glade budskab først blev spredt. Tilbage i Jerusalem er eftermiddagen til fri disposition, og vi mødes igen til aftensmad på vores hotel. (M/-/A)

  Dag 10: Hjemrejse
  Efter morgenmaden tager vi afsked med Jerusalem, og kører i bus gennem et bakket, delvist skovklædt landskab med mange kibbutzer og nye, jødiske byer til Ben Gurion Lufthavnen uden for Tel Aviv. Herfra flyver vi tilbage til København, også denne gang med mellemlanding. (M/-/-)

 • Praktisk information

  Hvor går rejsen hen?
  Det fysiske landområde, som vi ofte betegner ’Det Hellige Land’, har mange kombinationer af betegnelser, fra gammel eller nyere tid. ’Israel’ er den oprindelige bibelske betegnelse for den nordlige del af Palæstina. Siden 1948 har betegnelsen været anvendt om staten Israel.  ’Palæstina’ har siden Romertiden været betegnelsen for landområdet mellem Middelhavet og dele af det nuværende Jordan, Syrien og Libanon. I dag benævnes dette område som ’Selvstyreområdet’ og dækker blandt andet Vestbredden (Østjerusalem, Betlehem, Jeriko, Hebron, Qumran, Jordandalen og Dødehavet).

  De fleste gæster lander i Tel Aviv i Israel og besøger Old City i Jerusalem (opdelt i fire kvarterer: armensk, arabisk, jødisk og kristent) samt et eller flere af de palæstinensiske selvstyreområder. Derudover besøger mange ofte Golanhøjderne i det nordøstlige hjørne. Visse seværdigheder og kibbutzer på Vestbredden kan være ejet af israelere, hvoraf nogle er bosættere.

 • Priseksempel

  Pris
  Pr. person fra kr. 15.000,-

  Prisen inkluderer
  •  Flytransport København – Tel Aviv t/r evt. med mellemlanding
  •  Pt. kendte flyskatter og afgifter
  •  Transfer fra Tel Aviv til Nazaret
  •  Transfer fra Kapernaum til Jerusalem
  •  Transfer fra Jerusalem til Ben Gurion Lufthavnen
  •  Bagagetransport dag 3-7
  •  5 overnatninger i flersengsværelser
  •  3 overnatninger i delt dobbeltværelse med bad og toilet
  •  9 x morgenmad og 7 x aftensmad + 2 madpakker til frokost
  •  Entré til tre nationalparker samt diverse andre attraktioner
  •  Drikkepenge til hotelpersonale og chauffør
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Drikkevarer, øvrige måltider
  •  Entréer og transport til aftens- og fritidsprogram
  •  Forsikringer

  Få tilbud

Kort


Vis Sognerejse på Jesus Trail på et større kort
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 10.500 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere
Cypern

Sognerejse til Cypern - programforslag

Fra kr. 7.395 Læs mere
Tyskland

Sognerejse for konfirmander - programforslag

Fra kr. 3.000 Læs mere

Medlem

Top