Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Der kan være mange grunde til at rejse til Israel-Palæstina, for der findes næppe noget sted på jorden, der er mere spændende, interessant og udfordrende – både kulturelt, historisk, arkæologisk, politisk og religiøst.

Læs om Leif Vestergaards erfaringer med sognerejser.

Begivenhederne i det lille område i Mellemøsten, der er på størrelse med Jylland, har igen og igen sat dagsordenen. Udgangspunktet for denne rejse er, at vi som kristne vil besøge landet, hvor bibelhistorien bliver til konkrete steder, og hvor vi bogstavelig talt kan gå i Jesu fodspor.

Derfor har vi prioriteret at besøge de bibelske steder. Samtidig oplever vi det moderne Israel-Palæstina og de politiske og religiøse konflikter, der præger området - og vi får et indtryk af det jødiske folks historie.

Se programforslaget neden for og lad dig inspirere til en sognerejse til Israel-Palæstina. Vi er altid behjælpelige med at skræddersy den rejse, som passer dit sogns ønsker og behov.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejsedag
  Afrejse med fly fra Danmark til Tel Aviv. Vi ankommer til Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv, hvorfra vi kører til Jerusalem sammen med vores dansktalende guide. Vi checker ind på hotellet og får herefter det første indtryk af Den Hellige Stad. Overnatning i Østjerusalem de fire første nætter. (-/-/A)

  The Dome Of The Rock i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Dag 2: Oliebjerget, Getsemane Have og vandring i Jerusalems gamle bydel
  Dagens program begynder med en tur i Østjerusalem til Oliebjerget. Herfra går vi ned ad bjergsiden. Vi  følger Palmesøndagsvejen og passerer undervejs flere kirker. Først Dominus Flevit, som oversat betyder Herren græd, og er bygget til minde om da Jesus gråd over Jerusalem.Vi fortsættter forbi den markante russiske kirke. Nede i Kedrons dal kommer vi først til Getsemane Have, hvor Jesus blev taget til fange. I bunden af dalen ligger også Mariæ Gravkirke, som det er muligt at besøge. Bagefter går det op mod Golgata. Vi følger Via Dolorosa og kommer forbi Betesda Dam og Skt. Anna Kirken med den berømte akustik. Vi fortsætter til Golgata og Gravkirken, hvor de fem sidste stationer af Via Dolorosa befinder sig.
  Resten af dagen er til fri disposition. (M/-/A)

  Dag 3: Det Døde Hav, Masada og Qumran
  Dagen byder på en ørkentur mod syd gennem Judæas ørken på Vestbredden til Det Døde Hav og Masada i Israel, der var Herodes’ gamle klippefæstning. Det var her, et stort antal jødiske frihedskæmpere i år 73 begik kollektivt selvmord for ikke at falde i den romerske hærs hænder.

  Det Døde Hav med Jordans bjerge i baggrunden. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Ved Det Døde Hav bliver der mulighed for at bade i det saltholdige vand - en meget speciel oplevelse. Turen fortsætter langs søen. Her passerer vi Qumran, hvor det fantastiske fund af Dødehavsrullerne fandt sted i 1947.
  Inden vi kører tilbage til Jerusalem, besøger vi Jeriko, en af verdens ældste byer. (M/-/A)

  Dag 4: Betlehem og sightseeing med bus i det moderne Jerusalem
  Vi kører de få kilometer fra Jerusalem til Betlehem på Vestbredden, hvor vi besøger Fødselskirken, som ifølge traditionen er bygget over det sted, hvor Betlehemsstalden lå, og hvor Jesus blev født. Vi tager også ud på Hyrdernes Mark, inden vi kører tilbage til det vestlige Jerusalem. Undervejs besøger vi Herodion, der er bygget som både slot og fæstning cirka år 25 f.Kr.

  Fødselskirken ved aftentid i Bethlehem. Unitas Rejser

  Jerusalem er naturligvis mere end gamle hellige steder. På byturen passerer vi blandt andet Det Israelske Museum, der indeholder kopier af Dødehavsrullerne. Vi kommer også forbi det israelske parlament, Knesset, og museet Yad Vashem – Holocaustmuseet, der er opført til minde om de omkring seks millioner jøder, der blev dræbt under Anden Verdenskrig. (M/-/A)

  Dag 5: Genesaret Sø via Nazaret og Kana
  Vi forlader Den Hellige Stad for at tage nordpå til Nazaret, hvor vi skal besøge det storslåede bygningsværk, Bebudelseskirken, som er Mellemøstens største katedral. Det var her, englen besøgte Maria. Vi kører forbi  Kana, den berømte bryllupsby, hvor Jesus gjorde vand til vin, og kommer til området ved Genesaret Sø, hvor vi overnatter de næste tre nætter. (M/-/A)

  Fisker på Genesaret Sø. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Dag 6: Galilæa
  Vi befinder os nu i evangeliernes Galilæa, centrum for Jesu virke. Dagen begynder ved Saligprisningernes Bjerg, der ligger højt hævet over Genesaret Sø med en utrolig smuk udsigt over søen. Ved Tabgha er der bygget en kirke, hvor man formoder, bespisningsunderet har fundet sted. Vi skal se kirken og her også en fornem mosaik, der viser brød og fisk, som Jesus fik stillet til rådighed. Fra Tabgha kører vi til Kapernaum, hvor apostlen Peter boede, og hvor Jesus kaldte sine to første disciple. Programmet afsluttes med en sejltur på Genesaret Sø og et besøg på et museum, hvor vi blandt andet kan se rester af en båd fra Jesu tid. Resten af dagen er til fri disposition. (M/-A)

  Saligprisningernes Bjerg. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Dag 7: Golanhøjderne
  Golanhøjderne er i dag et af israelernes foretrukne udflugtssteder, og har man først set udsigten ned over Genesaret Sø og Galilæa, forstår man hvorfor! Vi skal denne dag også til Banias, der i Det Nye Testamente hedder Caesarea Philippi. Byen har blandt andet en af de vigtigste kilder med vand til Jordanfloden. (M/-/A

  Dag 8: Hjemrejsedag
  Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til Tel Aviv. Herfra flyver vi midt på eftermiddagen til Danmark, hvor vi lander ud på aftenen. (M/-/-)

 • Praktisk information

  Hvor går rejsen hen?
  Det fysiske landområde, som vi ofte betegner ’Det Hellige Land’, har mange kombinationer af betegnelser, fra gammel eller nyere tid. ’Israel’ er den oprindelige bibelske betegnelse for den nordlige del af Palæstina. Siden 1948 har betegnelsen været anvendt om staten Israel.  ’Palæstina’ har siden Romertiden været betegnelsen for landområdet mellem Middelhavet og dele af det nuværende Jordan, Syrien og Libanon. I dag benævnes dette område som ’Selvstyreområdet’ og dækker blandt andet Vestbredden (Østjerusalem, Betlehem, Jeriko, Hebron, Qumran, Jordandalen og Dødehavet).

  De fleste gæster lander i Tel Aviv i Israel og besøger Old City i Jerusalem (opdelt i fire kvarterer: armensk, arabisk, jødisk og kristent) samt et eller flere af de palæstinensiske selvstyreområder. Derudover besøger mange ofte Golanhøjderne i det nordøstlige hjørne. Visse seværdigheder og kibbutzer på Vestbredden kan være ejet af israelere, hvoraf nogle er bosættere.

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer: fra kr. 13.000

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Lokal guide
  •  Fly fra København til Tel Aviv t/r med mellemlanding
  •  Lufthavnsskatter og -afgifter
  •  Bustransport
  •  7 overnatninger i delt dobbeltværelse med bad og toilet
  •  7 x morgenmad og 7 x aftensmad
  •  Udflugter og entréer ifølge program
  •  Drikkepenge
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Drikkevarer, frokoster og øvrige måltider
  •  Entréer og transport til aftens- og fritidsprogram
  •  Forsikringer

  Få tilbud

Kort


Vis Sognerejser til Israel - Rejseforslag på et større kort
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 7.500 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 10.500 Læs mere
Færøerne

Sognerejse til Færøerne - programforslag

Fra kr. 10.000 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere

Medlem

Top