Studietur til New York

Rejsebeskrivelse

Tager du på studietur til New York, er det som at træde ind i en film. Gaderne er beklædte med ’yellow cabs’, helikoptere svæver i luften som små insekter og tusindvis af mennesker bevæger sig uafbrudt igennem byen med den obligatoriske ’Coffee  to go’. En studietur til the ’Big Apple’, New York – er den ultimative storbyoplevelse.

New York er og har været fødested for utallige historiske begivenheder. På en studietur til New York vil I opleve indbegrebet af Amerika. Det er byen, hvor historien for alvor tog fart i år 1886 med indvielsen af Frihedsgudinden, som for mange europæiske immigranter var det første møde med drømmen om frihedens og mulighedernes land.

En studierejse til New York byder på massevis af kulturelle møder. Hvert kvarter har sin stil og karakteristika. Besøg etniske distrikter som China Town, Harlem og prøv om I kan finde Little Italy, som er en lille gade godt gemt inde i China Town. Udnyt jetlagget og start studieturen med en gåtur igennem Central Park tidligt om  morgenen - og oplev hvordan byen langsomt, men sikkert vågner og lynhurtigt er i højeste gear og forsætter dagen igennem i et støjende tempo.

Faglige interesser: Medie og journalistik - Samfundsfag og international økonomi -  Naturvidenskab - Kunst og design - Skolebesøg - Religion - Kulturmøde - Musik

Er I interesseret i en anderledes vinkel på Jeres rejse til New York, hvor I kan gøre en forskel, foreslår vi, at I som frivillig kan hjælpe i et af byens mange suppekøkkener på Manhattan. Her kommer hjemløse, enlige og socialt udsatte for at få et gratis varmt måltid mad. 

Hos Unitas Rejser kan vi også hjælpe med at arrangere transport fra lufthavnen, togbilletter, citypass og meget mere.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur.

Se også: Studietur til Washington fra kr. 5.095,-

OBS – Rejsen kan sagtens kombineres med en tur til Philadelphia!

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en studietur til New York kan se ud. Her er blot tale om et forslag, der sagtens kan ændres, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Formiddag: Afrejse fra Danmark
  Eftermiddag: Ankomst til New York (tidsforskel 6 timer) + Check-in
  Aften: Empire State Building

  Dag 2
  Morgenmad
  Gåtur i Central Park
  Chinatown og Little Italy
  Soho
  Ground Zero

  Dag 3

  Morgenmad
  Hangarskibet Intrepid
  Circle-line sejltur rundt om Manhattan
  Broadway musical

  Dag 4
  Morgenmad
  Gospel kor og gudstjeneste i Harlem
  FN-bygningen
  Metropolitain Museum of Art
  Central park

  Dag 5
  Morgenmad og check-ud
  Shopping
  Eftermiddag: Hjemrejse

  Dag 6
  Morgen/formiddag – ankomst til Danmark.


  Ovennævnte måltider og aktiviteter er ikke inkluderet i prisen.

  Udsigt Fra Top Of The Rocks - New York - Unitas Rejser

  Suppekøkken - New York - Unitas Rejser

  Udsigten fra Liberty Island, New York. Unitas Rejser

  Hop ind i en af de ikoniske gule taxi på studieturen til New York. Unitas Rejser

  Hils på H.C. Andersen i Central Park, New York. Unitas Rejser

  John Lennons mindesmærke i Central Park, New York. Unitas Rejser

  Mærk pulsen på Wall Street på studieturen til New York. Unitas Rejser

  Hall Of Science - New York - Unitas Rejser

  Time Square - New York - Unitas Rejser

   

 • Aktiviteter og Linjefag

  Generelle aktiviteter

  Broadway 
  Gaden Broadway, som er kendt for sine mange teatre, er en del af Times Square. Her kan I opleve musicals som: ”The Lion King”, ”Westside story” og ”Les Miserables”. Snyd ikke jer selv for en af disse fantastiske forestillinger. Billetterne kan købes hjemmefra.

  Central Park 
  Midt i New York finder i et grønt åndehul for byens indbyggere. Med sine 4 km. i længde og 800 m. i bredde danner Central Park rammerne for store grønne områder med søer, legepladser, løberuter, zoologisk have og meget mere. Nyd morgenmaden eller frokosten i parken eller udnyt den til et par timers afslapning - gerne efter East 79th street, hvor der vil være færre turister og flere New yorkere.

  Parken rummer flere store personligheder. I kan bl.a. støde på et velkendt ansigt – nemlig en statue af H. C. Andersen, som sidder på en bænk. Statuen blev skabt af baronesse Alma Dahlerup, som var præsident for den Dansk-Amerikanske Kvindeforening i New York og stifter af The Hans Christian Andersen Storytelling Center. I området ”Strawberry fields” i parken finder I mindesmærket til ære for ’beatlen’ John Lennon, som blev skudt ved sin bopæl i nærheden i 1980.

  China Town 
  China Town på Manhattan er en af verdens ældste og største China Town’s udenfor for Asien. Det er et helt særligt besøg, hvor I træder ind i en asiatisk kultur-boble midt i New York. Sanserne bliver sat i spil med de mange farverige facader og gastronomiske dufte. Det er et besøg værd for alle, der nyder underholdning, kultur og ikke mindst mad. Gå igennem gaderne, besøg en restaurant og smag på den udsøgte kinesiske mad eller køb spændende souvenirs på markedet.

  Circle line
  Hvil benene og nyd udsigten indover Manhattan med dens imponerede skylines på en guidet sejltur rundt langs øen.

  Cykeltur i Central Park
  Tag på en guidet tur rundt i Central Park på cykel med en ægte Newyorker.

  Empire State Building
  Empire State Building er en af New Yorks højeste bygninger (381 meter), som kom til verden i konkurrencen mellem Walter Chrysler og John Jakob Raskob (grundlægger af General Motors) om at bygge verdens højeste bygning i 1931. Bliv på ingen tid fragtet med express elevator fra gadeplan til toppen af den høje bygning, hvor I får en fantastisk udsigt udover New Yorks skyline. En oplevelse I ikke vil snydes for.

  En tur til forstæderne
  New York er mere end Manhattan. Turen går væk fra Manhattan og ud til forstæderne for bl.a. at se og opleve skoler, kirker, butikker på ‘Main Street” – en helt igennem gennemsnitsforstad.

  Frihedsgudinden og Ellis Island
  Frihedsgudinden har en stor symbolværdi for amerikanerne. Det var en gave fra Frankrig i 1886 som en gestus på venskabet mellem de to nationer. Statuen af kvinden med faklen var det første de rejsende og immigranterne så, da de kom til USA og er i særdeleshed et symbol på frihed og muligheder. Fra Frihedsgudindens fod kan I nyde udsigten over på Manhattans kystlinje. Fra Frihedsgudinden kan I tage videre med færge til Ellis Island.

  Ellis Island var første stop for 12 millioner immigranter i USA fra slutningen af 1800-tallet til midten af 1900-tallet. Her skulle immigranterne igennem sundhedstjek og svare på spørgsmål, før de måtte fortsætte deres videre færden i det amerikanske land. De syge rejsende blev overført til hospitalet på øen, hvor 300.000 personer døde i løbet af perioden. I dag fungerer Ellis Island som et museum.

  Ground Zero 
  Besøg grunden hvor de berømte tvillingetårne styrtede sammen ved terrorangrebet den 11. september 2001. I dag er der bl.a. anlagt en park, hvor man kan mindes de dræbte. Ground Zero museum ligger også på grunden, hvor I kan se billeder og genstande fra stedet. I 2014 åbnede One World Trade Center, som i dag er New Yorks højeste bygning og har en stor symbolværdi for byen. Med sine 1776 fod (541 meter) er bygningen ikke kun et symbol for det år USA fik sin uafhængighed, men også et forsøg på at hele såret efter World Trade Center. Samtidig skal One World Trade Center være knudepunkt for international handel. Det er muligt at komme op i den nye bygning og nyde den smukke udsigt.

  Little Italy
  For hvert skridt I tager på disse charmerende gader, bliver I opslugt af lyde, kultur og dufte fra det italienske køkken. I går af smalle brostensbelagte gader under brandtrapperne på hundrede år gamle lejlighedskomplekser. Det er i særdeleshed et gastronomisk og hyggeligt kvarter, som ligger lige ved siden af det farverige China Town.

  Metropolitain Museum of Art
  Besøg et af verdens største kunstmuseer også kaldet The MET. Museet ligger nærmest i Central Park, så kombinér evt. besøget med en gåtur i parken.

  Museum of art and design 
  Museumet som er beliggende på Manhattan indeholder kunst, håndværk og design både fra moderne tid, men også historisk.

  New York Hall of Science 
  Museum beliggende i bydelen Queens. Hvis du interessere dig for naturvidenskab, så læg vejen forbi og se over 400 udstillinger med fokus på fysik, biologi og kemi.

  Oculus – Togstationen ved World Trade Center 
  Hvad der var skueplads for New Yorks værste tragedie den 11. september 2001, er nu hjem for en af byens nye og mest bemærkelsesværdige seværdigheder. Læg vejen forbi togstationen Oculus, som udefra ligner stor hvid fugl, der er ved at lette på sine majestætiske hvide vinger. Inde i bygningen bevæger du dig rundt i det, der minder om en stor, lys og rummelig katedral. Det nye arkitektoniske vidunder designet af Santiago Calatrava er meget mere end en ’togstation’ – her kan de unge blive sluppet fri i et æstetisk shopping-paradis på studieturen. I 2016 åbnede mere end 125 butikker såsom Apple, Tom Ford, Tiffany samt populære kæder som H&M, Sephora og Banana Republik. 

   

  Linjefag

  GASTRONOMI

  Soul Food
  “Real African Americans eat Soul Food”. Soul Food er traditionelt mad fra det afroamerikanske køkken i det sydlige USA. Denne form for madlavning opstod under det amerikanske slaveri, hvor de afrikanske slaver kun fik kødrester fra de hvide slaveejere og grøntsager, som de selv dyrkede. Efter slaveriet var mange fattige og fortsatte denne madtradition, hvor de fik det bedste ud af de ingredienser, de havde.

  HISTORIE

  I fodsporene på Malcom X
  Racemæssige spørgsmål er reelle i New York og USA. Tag på en guidet tur i Harlem, som er hovedkvarter for afroamerikanernes historie og kultur, hvor I kan gå i fodsporene på Malcolm X i Harlem.

  KULTURMØDE OG SKOLEBESØG

  Columbia University 
  Oplev gangene og stemningen på Columbia Univercity som er et af de bedste Universiteter i verden. Obama, Theodore og Franklin D. Roosevelt er nogle af de mange kendte som har gået her. 

  KUNST, DESIGN OG HÅNDVÆRK

  Street at tour i Brooklyn 
  Oplev Brooklyn fra en anden side med de flotteste graffiti kunst og vægmalerier. Bliv klogere på stil, kunstnere og historien om graffiti. Turen kan opleves på gåben eller cykel.

  MEDIE, FOTO, JOURNALISTIK

  Make a movie workshop 
  Kombinere din New Yorker sightseeing med en workshop om at lave film. Denne mulighed passer perfekt til grupper. Hvordan skal lyset være, er lyden i orden og den rigtige kameravinkel. Bliv instrueret I hvordan hele produktionen omkring det at lave en film.

  NBC Studios 
  NBC Studios ligger I Rockerfeller Center og det er her I dette TV-studie f.eks. The Jimmy Fallon show bliver optaget og b.la. også Staurday Night Live. Her kan du få en introduktion til hele produktionsen bag et tv show og opleve hele stemningen omkring det. Der er også mulighed for at se et show, men man skal holde øje og være hurtigt for at få billetter.

  MUSIK, TEATER OG SCENEKUNST

  Gospel i Harlem
  Harlem er tidligere kendt for at være den kriminelle ghetto i New York, men i dag er virkeligheden langt fra det farlige slumkvarter. I Harlem kan I få oplevelser, som ikke kan findes i resten af New York. Kulturen i kvarteret bærer stadig tydeligt præg af den afroamerikanske. Deltag i en gudstjeneste, hvor gospel er en fast del af programmet – her får I en kulturel og musikalsk oplevelse udover det sædvanlige. Benyt lejligheden til at udforske kvarteret, hvor I kan gøre en god handel ved en af de mange gadeboder.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK

  Botanisk have, Bronx 
  Snyd ikke dig selv for at tage en tur I den smukke botaniske have I bydelen Bronx. Selvom denne del af New York stadig er en af de fattigste, så kan man besøge noget så smukt som denne have som er fordelt på 250 hektar. Der er både haver og skov og særligt rosenhaverne får mange besøg i sommermånederne. Her er rig mulighed for at knytte undervisningen sammen med dette besøg.

  Naturhistorisk Museum 
  Det verdensberømte naturhistoriske museum er beliggende på Manhattan. Museet består af 25 forbudne bygninger, så der er masser af rum at gå på opdagelse i. Museet huser også et bibliotek, forskningslaboratorier og forskellige udstillingslokaler. Dette museum er også tit blevet brugt i film, og det er en enestående mulighed du ikke må gå glip af, mens du er i The Big Apple.

  RELIGION

  Amish kulturen i Lancaster 
  Kør en tur rundt i landskabet og oplev det hele tæt på. I får et indblik i livet som amish og en smag af det reelle Lancaster, hvor I lærer om områdets historie, kultur og lokale historier. I kommer forbi amish skoler, de klassiske hestevogne, lader og smukke gårde.

  SOCIAL ANSVARLIGHED

  Frivillig i suppekøkken 
  Meld jer som frivillig hjælp i et suppekøkken og gør en forskel for de hjemløse i New York. Se tilværelsen i New York fra en anden vinkel, oplev vigtigheden af frivilligt arbejde. Brug en formiddag på at få indsigt i de hjemløses verden.

  For mere information, tag fat I os og få en snak.

  VIRKSOMHED OG INTERNATIONAL ØKONOMI

  FN-bygningen
  Siden 1950 har FN-bygningen i New York fungeret som hovedkontoret for de Forenede Nationer. Alle medlemslandenes flag er placeret udenfor bygningen i alfabetisk orden. Særligt for bygningen og området er, at det anses for at være internationalt og neutralt territorium – på trods af at det ligger midt i New York. Spørg din rejsekonsulent om mulighed for en guidet tur rundt i en af verdens mest internationale bygninger.  

 • Praktisk information

  Vaccinationer
  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Seruminstituttet eller Rejsemedicinsk Klinik i Aarhus eller Odense cirka 30-40 dage inden afrejse.

  Pas
  Alle rejsende skal have eget pas, som er gyldigt mindst seks måneder efter hjemkomsten fra USA. Husk at der også skal søges ESTA online senest 72 timer før afrejse.

  Drikkepenge
  I mange lande er der en kultur for at betale drikkepenge til lokale guider og chauffører i løbet af rejsen. Dette er IKKE inkluderet i prisen.
  Derudover kan der være en kultur for at betale drikkepenge på for eksempel restauranter, som man bør følge og respektere.

  Generelle betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

  Forsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikring dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.
  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

 • Priseksempler

  Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur.

  Vi anbefaler at bestille flyrejsen så tidligt som muligt, gerne 11 måneder før afrejse, da vi således har de bedste betingelser for at forhandle os frem til de mest optimale flypriser til jer.

  Pris med indkvartering
  Pris pr. person v/20 personer fra kr. 4.995,- 

  Priserne inkluderer
  •  Flyrejse fra København, Billund eller Aalborg - New York (med flyskifte)
  •  Lufthavnsskatter og afgifter pr. dags dato
  •  
  4 overnatninger på hostel/hotel i flersengsværelser
  •  Continental morgenmad
  •  24 timers nødtelefon
  •  Bidrag til rejsegarantifonden

  Priserne inkluderer ikke
  •  Enkelt- og dobbeltværelser
  •  Transfer fra lufthavn - indkvartering t/r
  •  Øvrige måltider
  •  Aktiviteter og programindhold
  •  Guideservice
  •  Forsikringer

  Rejseforsikring
  Vi anbefaler altid, at alle har en rejseforsikring, når I rejser ud i verden. Læs mere om Ungdomsrejseforsikringen på Gouda og bestil rejseforsikringen hos Unitas Rejser.

  Få tilbud
 • Indkvartering

  Hotel eller hostel centralt på Manhattan
  I New York er der flere former for indkvartering - til vores skolegrupper benytter vi typisk hotel eller hostel.

  I kan fx vælge at bo lokalt og tæt på New yorkerne i bydelen Long Island City, som ligger mellem Brooklyn og Queens, tæt ved East River - og lidt væk fra det hektiske Manhattan. Eller I kan vælge at bo 'midt i det hele' på Manhattan og i gåafstand til mange af byens seværdigheder.

  Bestillingen af indkvarteringen foregår altid fra gang til gang, da vi skræddersyr studieturen, så den passer til jeres ønsker og behov. Vi tilbyder kun steder, som ligger i sikre og trygge områder med så optimal beliggenhed som muligt. Vores rejsekonsulenter sidder altid klar med den bedste rådgivning, så I får det bedste til prisen. 

Kort

Irland

Skolerejse til Dublin

Fra kr. 2.195 Læs mere
Polen

Skolerejse til Krakow

Fra kr. 1.045 Læs mere
Spanien

Studietur til Barcelona

Fra kr. 2.145 Læs mere

Medlem

Top