Sognerejseguiden - det første skridt...

Overvejer du at lave en sognerejse, så hold dig ikke tilbage. Det er lettere end mange tror - og vi er med hele vejen fra idé til hjemkomst!

På denne side får du både praktiske og nyttige forslag til at kunne planlægge den perfekte sognerejse. Tag endelig kontakt til en af vores rejsekonsulenter, så du får den hjælp og rådgivning, du har brug for.

ForsideGuiden til sognerejsen

Klik her for at se brochuren som PDF.

Er du præst, menighedsmedlem eller anden nøgleperson, som påtænker at stå for en sognerejse, er der mulighed for at deltage på en af vores planlagte studierejser. At have oplevet rejsemålet på egen krop er en stor fordel, når du skal planlægge din egen rejse i sognet. Og når du er af sted med gruppen, er det en stor fordel selv at have besøgt stederne en gang tidligere. 

Læs mere om studierejserne her.

Første skridt > tag beslutningen

På en sognerejse – arrangeret af og omkring den lokale kirke – opstår og vedligeholdes gode fællesskaber i menigheden. Det er meget enkelt: Når man på en uges rejse oplever, ser og bearbejder i fællesskab, opstår der samhørighed, sammenhold og en fælles referenceramme, som giver liv til menigheden – også lang tid efter rejsen!

Sognerejser åbner nye horisonter og giver ny viden og indsigt, man ikke kan læse sig til. Uanset hvilket forhold man har til kristendom, er det spændende at stå på de steder, man ifølge historien og legenderne betragter som betyd­ningsfulde for kristendommen. Også i det 21. århundrede! Det kan være i Israel-Palæstina, Tyrkiet, Grækenland, Lutherbyerne, Assisi, Rom, Sverige ­eller et af vores andre spændende rejsemål.

Nogle sogne vælger at rejse sammen med nabosognet - det er også en mulighed!

Andet skridt > få skabt en interesse

Entusiasme og pålidelighed er det vigtigste.

Skab interesse for turen ved at samle en kernegruppe af interesserede. En mund-til-mund rekruttering er det mest effektive værktøj. En personlig invitation er også afgørende.

Veldesignede brochurer med billeder, rejseruter, omkostninger og tidsfrister er en god måde at rekruttere nye rejsedeltagere på. En sådan brochure leverer Unitas Rejser! Tilskynd dem, som har tilmeldt sig rejsen, til at dele brochurerne ud og til at tale med deres bekendte om turen.

En annonce i kirkebladet er en god påmindelse om turen. Ligesom en reklame på kirkens hjemmeside også er det. På hjemmesiden kan der være et link, så interesserede kan læse mere om rejsen. Du som præst kan også gøre meget for at finde rejsedeltagere. Efter en gudstjeneste eller andre aktiviteter i kirken kan der være et bemandet bord, hvor folk kan henvende sig for at få information.

Et informationsmøde for allerede til­meldte, og for de som overvejer at blive det, er god reklame for turen. Her kan interesserede også stille spørgsmål. Lad der være en åben tilmelding, så folk kan se, hvem der har tilmeldt sig rejsen – mennesker tiltrækker mennesker.

Tredje skridt > planlægningen af rejsen

For at planlægge en vellykket rejse bør du overveje disse spørgsmål, før du laver en rejsebeskrivelse.

• Hvor lang skal turen være?
• Hvilke datoer vil give den størst mulige deltagelse?
   Måske skal kernegruppen være med til at fastlægge datoer for rejsen  for at øge deres ejerskab
• Hvad er dit ønske for grupperejsen?
• Hvilke former for oplevelser ønsker du, at I skal have på rejsen?
• Vil du udelukkende fokusere på de bibelske seværdigheder, eller ønsker du også at inddrage nutidens politiske situation
  og befolk­ning?
• Skal rejsen også omfatte rekreative og sjove aktiviteter?

Vi har mange forslag til udflugtsmål, så tøv ikke med at bede din rejsekonsulent om hjælp hertil.

Fjerde skridt > samarbejdet med os

Det er ideelt at begynde planlægningen af rejsen et år i forvejen. Det giver folk tid til at overveje deres deltagelse og også forberede sig økonomisk. Sam­tidig kan der ofte være penge at spare på flypriserne!

Unitas Rejser tager sig af de administrative opgaver i forbindelse med planlægningen af rejsen. Det giver dig tiden til at reklamere for rejsen i din menighed.

Du får det hele

• En foreløbig rejseplan baseret på den samtale, vi har haft med dig
• Tematisk ordnede programmer, der er skræddersyet til temaet for jeres rejse
• Salgsfremmende materialer:
   - Designede brochurer med detaljeret program
   - Annoncer til lokalavisen
   - Pressemeddelelser til lokalavisen
   - Smagsprøver/specialiteter fra det pågældende land til brug ved informationsmødet, hvis det ønskes
• Forslag til foredragsholdere, der kan benyttes ved et informationsmøde
• Salg af sognerejsen på Unitas Rejsers hjemmeside inkl. online tilmelding
• Individuelt sanghæfte på rejsen
• Back-up under hele forløbet
• Information om studierejser - den optimale måde at få indgående indsigt i et rejsemål.

Hvorfor rejse med Unitas Rejser?

Unitas Rejser har en bred kirkelig profil, og vi arrangerer årligt rejser for mange forskellige menigheder og sogne i Danmark.

Vi har mange års ekspertise inden for netop denne rejseform, hvor en eller flere menigheder tager af sted for at udforske og lære mere om de mange relevante rejsemål, Unitas Rejser udbyder.

Unitas Rejser er den oplagte sam­arbejdspartner i kirkeligt regi. Vi har indgående destinationskendskab, gode kontakter og topmotiverede medarbejdere med mange års erfaring i rejsebranchen.

Kontakt os på telefon: 8723 1240 eller e-mail: rejser@unitas.dk

Klik her for at se brochuren som PDF.

 

 

Torgunn Skov | Unitas Rejser

Få gratis råd til rejseplanlægningen

Tag en snak om din rejse med Torgunn Skov. Ring på 8723 1247