#4 Indkvartering på skolerejsen

Der er mange muligheder, når det kommer til indkvarteringen på skolerejsen. Er I mest til hotel, hostel, hytter, mobile homes eller andet? Hvilke muligheder udbydes på netop jeres destination? Læs om de forskellige indkvarteringsmuligheder nedenfor og find ud af, hvilken form, der passer bedst til jeres skolerejse.

Hotel / Hostel

Om indkvarteringen på skolerejsen er på Hotel eller Hostel er som udgangspunkt to sider af samme sag og et spørgsmål om pris og udbud. Begge typer kan have enkelt-, dobbelt- og flersengsværelser og være med bad/toilet på værelserne eller på gangen. Generelt har hostels større flersengsværelser, helt op til 14-16 senge. På hoteller er sengelinned, håndklæder og morgenmad inkluderet i prisen. På hostels er de tre ting som oftest tilkøb, men kan også være inkluderet.

Prismæssigt vil hoteller oftest være dyrere end hostels, men dette kan svinge fra land til land, og i skiområder kan hoteller være meget billige uden for skisæsonen og dermed være en rigtig god indkvartering i forbindelse med adventureture.

I nogle lande, f.eks. Østrig og Italien, findes der deciderede ungdomshoteller, som er indrettet med aktiviteter som sportshal, samlingslokale, bordtennis osv., så der er noget at foretage sig om aftenen efter dagens skiløb.

Har I specielle ønsker for beliggenhed og pris, eller stiller gruppens størrelse krav til størrelsen af indkvarteringsstedet, så er rejsebureauet behjælpelig med at finde det sted, der passer jer bedst. Pensionsmulighederne på hoteller og hostels er varierende.

Hytter / Lejligheder

Hytter og lejligheder er mest brugt i de nordiske lande, men kan dog også findes andre steder. Den store fordel ved denne indkvarteringsform på skolerejsen er, at I kan danne mindre ‘familiegrupper’ og medbringe mad til hele opholdet.
Dette giver mulighed for at arbejde med socialisering og sammenhold som en del af skolerejsen.

Grupperne kan selv stå for madlavning, evt. indkøb, rengøring osv. og har derved et naturligt samlingspunkt, når de er færdige med dagens aktiviteter på skolerejsen. I skal selv medbringe sengelinned, håndklæder, viskestykker osv. Flere steder er det muligt at tilkøbe slutrengøring samt leje af sengelinned og håndklæder.

Læs mere om forplejning på skolerejsen her.

Camping / Mobile Home

I forhold til skolerejser kan man sige, at mobile homes er Sydeuropas svar på Nordens hytter. Når I indkvarteres i mobile homes kan eleverne få oplevelsen, der ligger i selv at gå til markedet og købe ind, tilberede måltider af de måske lidt fremmede fødevarer på stedet og få det fællesskabsdannende element, der ligger i at arbejde sammen om ‘husholdningen’.

På campingpladsen kan I nyde klimaet, og de fleste steder er der gode muligheder for sportsaktiviteter og f.eks. at lave fælles grillaftner eller lignende. Mange campingpladser har restaurant eller cafeteria og vil gerne arrangere kokke- eller pizzakurser for eleverne.

Home Stay

På nogle rejsemål er det muligt at arrangere home stay, hvilket vil sige privat indkvartering. Som oftest vælges en kombination af home stay og f.eks. hostel for at give eleverne oplevelsen af at komme tæt på den lokale levevis og samtidig få fælles oplevelser med den store gruppe på skolerejsen.

Hvilken indkvartering hvornår?

Indkvarteringerne på skolerejsen eller studieturen har hver deres fordele og ulemper, men i korte træk er hotel og hostel en fordel, når I på rejsemålet har fuldt dagsprogram og færdes rundt i storbyen eller har lange dage. Hytter, lejligheder og mobile momes er en fordel, når I bruger mere tid i hytterne og vil bruge dette i forbindelse med socialt fællesskab.

Tag en snak med rejsebureauet om muligheder, fordele og ulemper i forbindelse med netop jeres rejsemål og rejseform.


#1 Arrangør af skolerejsen

#2 Valg af rejsetype og destination på skolerejsen

#3 Rejseform på skolerejsen

#4 Indkvartering på skolerejsen

#5 Forplejning på skolerejsen

#6 Program på skolerejsen

#7 Hvor langt rækker bugdettet til skolerejsen?

#8 Inspirationsture - oplev destinationen før skolerejsen

#9 Hvorfor vælge Unitas Rejser?

#10 Processen i at planlægge en skolerejse

#11 Sikkerhed på skolerejsen

#12 Forsikringer på skolerejsen