#5 Forplejning på skolerejsen

Hvad skal I vælge? Ingen, noget eller fuld pension på skolerejsen? Det skifter meget fra land til land, hvad der er billigst. Samtidig er det ofte afhængig af, hvilken skolerejse I tager på og hvor meget tid I har at gøre med i programmet, om I selv vil lave mad osv.

Selvforplejning

Selvforplejning er oplagt i hytter, lejligheder og mobile homes. Det er et godt socialt input for eleverne at være på selvhusholdning, men det kræver også planlægning og tid både før og under skolerejsen.  Hvis I rejser med en stor skolegruppe, kan rejsebureauet hjælpe med kontakt til det lokale supermarked til f.eks. at bestille mælk eller andet på forhånd.

¼ Pension

Er der ikke så meget ‘fritid’ i programmet, så anbefales det som minimum at have ¼ pension, dvs. at morgenmaden foregår på hotel eller hostel. De øvrige måltider kan eventuelt lægges ind i programmet, eller eleverne kan klare sig på egen hånd.

½, ¾ eller fuldpension

Når skolerejsen ikke går til en hytte med selvforplejning, er den mest optimale løsning som oftest at bo med enten ½ pension dvs. morgen- og aftensmad, eller endnu bedre med ¾ pension dvs. morgen- og aftensmad samt mulighed for at smøre madpakke til frokost. Denne løsning er optimal på skiture sydpå eller på adventureture, hvor der er fuldt program hele dagen, og hvor der ikke er tid til selv at lave mad eller mulighed for at spise andre steder. Fuldpension er næsten det samme som ¾ pension, dog med den forskel at madpakken spises på hotellet og er et 'rigtigt måltid'. Det er dog almindeligvis en dårlig løsning, da den låser jer mere fast i programmet.

Forplejning undervejs

Rejser I med bus eller tog på skolerejsen, kan I selv medbringe mad til turen, eller eleverne kan evt. medbringe deres egne madpakker. Det kan dog kræve ekstra planlægning hjemmefra og mere bagageplads, hvis I er en større skolegruppe.

Ønsker I ikke selv at medbringe mad undervejs på turen, har Unitas Rejser aftaler med spisesteder, hvor der kan bestilles mad på forhånd, så I undgår spildtid, og I er sikre på, at der er plads til en stor gruppe.