Visum - Få andre til at stå i kø for dig

Af Jacob Jensen
Deadlines, strukturerede arbejdstider og et skema tilrettelagt til mindste detalje. Arbejdsdagen er for kort til at stå i kø, udfylde visumansøgninger og legalisere dokumenter. Men heldigvis kan du få andre til at gøre det for dig. Comet Consular Services har ikke lavet andet de sidste 30 år.

Du skal til Indien og deltage i et hjælpeprojekt, du googler ”visum til Indien” og udfylder den første visumansøgning, du finder. Du tager ned på ambassaden og bliver sendt hjem med en irriterende besked om, at den ansøgning, du har udfyldt, er forældet, og kravene er blevet ændret. Du må starte forfra.

”Det er en jungle at finde rundt i information om visum. Der er ikke to ambassader, der ligner hinanden. Kulturerne, kravene og reglerne for dokumentation er forskellige. Og da der ofte sker ændringer i reglerne fra dag til dag, er mange ambassaders hjemmesider forældede”, siger Carsten Østberg, som er nordisk operativ chef for Comet Consular Services.

Visum til Kina. Unitas Rejser

Du kan købe tid hos Comet Consular Services. Virksomheden har specialiseret sig i at håndtere visum og legalisering af dokumenter, så du kan blive fri for det. Hvert år sørger 100 ansatte for, at 60.000 visumansøgninger og 15.000 handels- og juridiske dokumenter er i orden. Comet har afdelinger i Stockholm, Göteborg, København, Helsinki og Oslo samt samarbejdspartnere i 20 lande. 

Når du skal rejse til et sted, som kræver visum, sender du blot de nødvendige oplysninger til Comet Consular Services, og så skal du ikke tænke på mere.

”Vi sørger for at kundens deadline bliver overholdt. Selvom det er i sidste øjeblik, når passet altid frem. Vi validerer alle dokumenterne og sørger for, at f.eks. navne, datoer osv. er oversat og oplyst korrekt. Det er fejl som disse, der kan forsinke en ansøgningsproces. Det har vi styr på allerede i første led. Det gør, at ambassaderne er vant til, at de papirer, som kommer fra os, er i orden,hvilket fremskynder hele ansøgningsprocessen”, forklarer Carsten Østberg.

Comet Consular Services’ medarbejdere taler tilsammen 15 forskellige sprog og flere har tidligere arbejdet hos en ambassade, i et visumcenter eller i rejsebranchen.

Det tager kun 5 minutter

I en hektisk hverdag kan det være i sidste øjeblik, at man får styr på sine rejsedokumenter. Derfor kan tiden ofte være knap, når man skal igennem en visumansøgningsproces. Her er Comet Consular Services en erfaren samarbejdspartner, som taler din sag og gør brug af den personlige dialog og netværk med ambassaderne. Comet Consular Services møder op på ambassaderne og står i kø på dine vegne, og sørger for at dokumenterne bliver leveret til døren, lufthavnen eller hvor du finder det belejligt. Nogle ambassader kræver dog, at man møder personligt op og får taget fingeraftryk og foto.

”Vi har et samarbejde med ambassaderne om, at man kan få udført et prætjek hjemmefra. Det betyder, at kunden blot skal møde op på Comet Consular Services’ kontor i København. Prætjekket foregår i et bestemt tidsrum, hvor vi står klar til at hjælpe og ordne det hele på 5 minutter. På den måde er man fri for at stå i kø på ambassaden, man undgår spildtid og risikoen for at rejse forgæves”,* fortæller Carsten Østberg.

Comet Consular Services.

Sikkerhed fra A til B

Når du lægger dine personlige og fortrolige oplysninger i Comet Consular Services’ hænder, kan du roligt sove trygt om natten.

”Vi har nogle vigtige dokumenter i vores varetægt. Et pas indeholder personlige oplysninger, og et handelsdokument kan indeholde fortrolige oplysninger. Derfor er et tæt samarbejde og sikkerhed en vigtig forudsætning”, siger Carsten Østberg.

Når dokumenterne er i Comet Consular Services’ varetægt bliver samtlige pas låst inde i brandsikre rum, hvor kun få medarbejdere har adgang. Og alle dokumenter bliver transporteret via DHL i specielt forseglede konvolutter.

”Vi gør det nemt og trygt for kunderne at rejse til udlandet. På den måde kan de spare deres arbejdstid for spildtid, og de kan fokusere på deres arbejde i stedet for at stå i kø”, siger Carsten Østberg. 

Spar 115 kr. ved at ansøge via Unitas Rejser
Visum søges direkte hos Comet Consular Services via nedenstående ansøgningsformular, hvor du tilbydes en fast pris på visumansøgning: DKK 740,- ekskl. moms (du sparer altså DKK 115,- i forhold til vejledende prisliste). Prisen er ekskl. forsendelsesomkostninger og betaling til ambassaden.

Bestil visum her


*Ved visum til Rusland foretager Comet Consular Services prætjek, men kunden selv skal møde op på det russiske visumcenter og sætte sine fingeraftryk.

Læs mere om Pas og visum

Læs mere om Comet Consular Services

Morten Pedersen | Unitas Rejser

Få gratis råd til rejseplanlægningen

Tag en snak om din rejse med Morten Vestergaard Pedersen. Ring på 8723 1246