Godt at vide om skolerejsen

Her kan du gøre dig klogere på skolerejsens mange facetter. Der kommer løbende artikler med tips og gode råd samt relevant indhold for skolerejsen.

Håndbogen for skolerejser

Håndbogen for skolerejser guider og giver dig gode råd til planlægningen af skolerejsen. Læs her.

Da terror blev en del af skolerejsen

Skolerejsen til Bruxelles for Samsø Ungdomsskole, blev pludselig en ganske anden, da terrorangrebene ramte EU’s hjerte tirsdag den 22. marts 2016. Læs mere.

Pakkeliste til skolerejsen, studieturen, skituren og lejrturen

Pakkelisten kan fungere som tjekliste og skabe overblik for elever, lærere eller forældre, når der skal pakkes til rejsen. Se og hent den her.

Skolerejse med adrenalinkick i trygge rammer

Adventure-ture med skolen lærer eleverne mere om sig selv og udfordrer deres mod. Men det kan være rart at vide, at der står professionelle guider bag én, før man tager det sidste skridt ud over kanten. Læs mere.

Skolerejse til Polen: At rejse er at lære

Marek er guide og et af de rare ansigter, du møder på skolerejsen til Krakow i Polen. Hans filosofi er, at man skal rejse for at lære. Læs mere om ham og skolerejsen til Polen.

Tryghed i stormen på skolerejsen

At man aldrig kan gardere sig 100 % mod uforudsete situationer, kan Fjordvang Ungdomsskole skrive under på. Et godt sikkerhedsnet er derfor uvurderligt. Læs mere.

Sydafrika: Skolerejse med dannelsesperspektiv

Rejser din skole med et dannelsesperspektiv for øje, vil en studietur til Sydafrika give eleverne unikke muligheder for at sætte eget liv i perspektiv. Læs mere.

Inspirationstur: "Vi så ting, vi ikke kunne se hjemme bag computerskærmen"

Unitas Rejser drog afsted med en flok skiglade lærere på inspirationstur til nogle af nordens bedste skiområder: Sälen, Trysil og Hemsedal. Lærerne fortæller...

Martin Řáda: "Jeg fik mundkurv på"

Lær vores samarbejdspartner i Spindl, Martin Řáda, lidt bedre at kende. Læs her.

Hvorfor bruge et rejsebureau på skolerejsen?

Der kan være forskellige argumenter for, hvor vidt I som skole skal bruge et rejsebureau eller ej i forbindelse med planlægningen. Læs mere.

Love og sikkerhed på skolerejsen

Der er en del lovgivning og regler at sætte sig ind i, hvis I som skole overvejer, om I skal lave skolerejsen selv, eller om det skal være i samarbejde med et rejsebureau. Læs mere.

Hvilken rejseform skal I vælge på skolerejsen?

Bliv klogere på hvilken rejseform, der passer til jeres skolerejse. Læs her.