Hvorfor bruge et rejsebureau på skolerejsen?

Der findes mange måder at arrangere en skolerejse eller studietur på, og der kan være forskellige argumenter for, hvorvidt I som skole skal bruge et rejsebureau eller ej i forbindelse med planlægningen af skolerejsen. Dette kommer meget naturligt an på din viden, interesse og erfaring, men det handler bestemt også om sikkerheden i gennemførelsen af skolerejsen, og hvis uheldet er ude. At rejse med en skolegruppe, hvor du står med ansvaret for skolens økonomi og andres unge mennesker, er selvsagt ikke det samme, som når du rejser alene eller med din egen familie.

Stor arbejdsbyrde og ansvar at påtage sig

Det kan være fristende og spændende at lave skolerejsen eller studieturen selv, men også en stor arbejdsbyrde og et stort ansvar at påtage sig. Vi har som rejsebureau med mange rejser ofte nogle fordelagtige priser, og du sparer udgifterne til din arbejdstid. Yderligere er der sikkerheden i, at du har en erfaren samarbejdspartner i forhold til, at det er en udenlandsk leverandør, du skal forhandle priser med og i et sjældent tilfælde, skal i retten med. Flere forstandere og skolebestyrelser sætter stor pris på, at de kan sove trygt derhjemme og vide, at alle er i gode hænder, når elever og medarbejdere er afsted på en skolerejse. Så erfaring, sikkerhed og tryghed er vigtige parametre at overveje, inden du kaster dig ud i gør det selv-skolerejser. 

Kvalitet, erfaring og tryghed døgnet rundt

Unitas Rejser har som et erfarent skolerejsebureau stor ’know how’, erfaring og naturligvis også stor volumen at trække på, når vi arrangerer skolerejser. Hvilket betyder, at vi kan forhandle gode priser hjem til vores kunder.

Fra første kontakt, råder og vejleder vores kompetente rejsekonsulenter om fordele og ulemper ved et givent program på skolerejsen eller studieturen, hvor vi trækker på vores egne og andre skolers erfaringer med en given destination, planlægning, indhold på rejsen osv. Det giver dig en større sikkerhed for, at programmet hænger sammen, at de valgte samarbejdspartnere på destinationen er troværdige, at sengene faktisk er der ved ankomsten osv. Før, under og efter skolerejsen kan du trække på vores viden og erfaringer – under rejsen er vi tilgængelige 24 timer i døgnet. Det giver tryghed og sikkerhed, også for at økonomien ikke pludselig smutter under rejsen. Hvis der mod forventning skulle opstå en uoverensstemmelse, og vi bliver din 'modpart', så er vi underlagt dansk lovgivning og retningslinjer jf. danske love, og som medlem af Danmarks Rejsebureau Forening skal vi leve op til endnu skrappere krav end blot lovgivningen.

Vi ser os selv som din erfarne samarbejdspartner under hele forløbet med skolerejsen. Det er til vores formål, at I som skole får den rejse, som passer til netop jeres særlige behov. Derfor skræddersyr vi altid rejsen fra gang til gang og ud fra en tæt dialog med dig. En skolerejse skal klappe første gang – den kan ikke byttes.

Kan jeg arrangere dele af skolerejsen selv?

Du kan sagtens arrangere dele af skolerejsen selv. Det er vores erfaring, at nogle skoler selv har gode kontakter til lokale. Det kan være et lokalt spillested for musiklinjen, en organisation, der arbejder i et uland, en venskabsskole osv. Samtidig kan der være programpunkter på skolerejsen, hvor du som faglærer har et bestemt ønske og nogle faglige krav, som du føler, at du kan indfri bedre end et rejsebureau. Vi står altid klar med inspiration, men har naturligvis stor forståelse for dette. Derfor er det også muligt, at vi sammen tilrettelægger, hvad du selv ønsker at stå for, og hvad vi sørger for. Vi kan f.eks. arrangere selve transporten og opholdet, hvor du så klarer selve programmet fremme på rejsemålet. Det betyder, at de store linjer er i trygge hænder hos os, rejsen er dækket af Loven om Pakkerejser, og du får et program lige efter dit hoved. Så det ene udelukker ikke det andet.

Se programforslag for skolerejsen