Inspirationstur: "Vi så ting, vi ikke kunne se bag computerskærmen"

Unitas Rejser drog i uge 16 afsted med en flok skiglade lærere på inspirationstur til nogle af nordens bedste skiområder: Sälen, Trysil og Hemsedal. Lærerne fortæller...

Der var fuld fart på både ski og program med tre destinationer på tre dage, hvor skolerne fik indblik i og inspiration til næste års skitur. Efter en dag i Hundfjellet/Tandådalen, hvor vi så hytter, fælleslokale og havde god tid til at prøve skiområdet, gik turen til Trysil. Her ankom vi til snevejr på toppen af fjeldet, men allerede efter en halv time kom solen frem igen, og vi kunne nyde den smukke stjerneklare aften! 

Den følgende dag stod på inspektion af mange forskellige hyttetyper og -størrelser og dernæst pistevisning af Joel, vores samarbejdspartner, som første an i god stil. Sidste stop på inspirationsturen var Hemsedal, Nordens Alper. Endnu en skøn dag med godt vejr og pistevising i fuld fart. Vi nåede at se udsigten fra alle toppe, indtage en velfortjent frokost og sluttede opholdet af med at se de to forskellige indkvarteringssteder, som vi benytter i Hemsedal. 

Jesper Holm og Rainer Wikenhauser fra Fjordvang Ungdomsskole

Hvorfor er I taget med på inspirationsturen?

Vi er taget på skitur med skolen til det samme sted i mange år og har haft samme rejseleverandør i 13 år, så vi besluttede os for, at vi ville sondere terrænet lidt. Vi plejer selv at tage afsted i nogle dage for at udforske et nyt område, inden vi rejser afsted med eleverne – så da vi faldt over Unitas Rejsers inspirationstur på hjemmesiden, var det helt oplagt at tage med. 

Hvad har I fået ud af turen?

Det har været et stramt program, men vi har fået rigtig meget ud af det. Det er tre rigtig gode skidestinationer for skolerejsen. Vi er særligt positivt overrasket over Hundfjället i Sälen, hvor området er overskueligt med rig mulighed for, at eleverne kan møde hinanden i løbet af dagen, og selvom pisterne er lidt korte, er det stadig muligt at tage på tur med madpakker osv. Det synes eleverne, er hyggeligt. Derudover har det været rart at være afsted med folk fra andre skoler og høre, hvordan de arrangerer deres rejser. 

Hvad er vigtigt for jer, når I vælger skidestination for skolerejsen?

Hytternes funktionalitet og beliggenhed er meget vigtig for os, da eleverne selv skal købe ind og lave mad undervejs på turen. Vi vil gerne have hytter, hvor man ikke skal bo i alt for store enheder og gerne relativt samlet. Samtidig er det en fordel, hvis de ikke ligger alt for langt væk fra pisten, når nu eleverne skal hjem og spise frokost midt på dagen. Derudover er det også vigtigt for os, at skiområdet tilbyder noget for alle niveauer og særligt for begyndere. 

Hvilket af de tre områder er jeres favorit? 

Trysil har et rigtig godt skiområde med venlige og brede pister for begyndere, og samtidig er der mulighed for at udfordre og udvikle eleverne. Hemsedal har også et rigtig fint begynderområde.

Leif Andersen og Nicklas Bøgelund fra Ung Norddjurs

Hvorfor er I taget med på inspirationsturen?

Vi har selv arrangeret vores skiture indtil nu og rejst til den samme destination de sidste 24 år. Så vi så inspirationsturen som en mulighed for at få indblik i, hvad man kan få via et rejsebureau og samtidig få inspiration til nye steder.

Hvad har I fået ud af turen?

Vi har fundet ud af, at vi kan få hytter i en meget højere kvalitet, end vi er vant til og til en attraktiv pris, i forhold til når vi selv bestiller. 

Hvad er vigtigt for jer, når I vælger skidestination for skolerejsen?

For os er hytterne mindst lige så vigtige som pisterne. Vi kører et koncept, hvor de unge selv skal lave mad i hytterne og på den måde er det sociale samvær en ligeså stor del af turen, som det at stå på ski. Derfor er det rigtig vigtigt, at der er gode faciliteter på den destination, vi tager til. Vi vil også gerne, at hytterne ligger tæt samlet.

Hvilket af de tre områder er jeres favorit?

Trysil er klart en af vores favoritter. Det er et skiområde med udfordringer til alle både begyndere og øvede. Og så er det så tilpas stort, at man ikke når at blive træt af det i løbet af en uge.

Kunne du tænke dig at deltage på en inspirationstur?  

Vi arrangerer løbende inspirationsture til forskellige rejsemål. Sidder du med et ønske om at besøge et udvalgt rejsemål, som er relevant for jeres skolerejse, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 86 82 56 11 eller mail: skole@unitas.dk

Se udvalget af skolerejser 

Studieture | Ski | Action og friluft | Storby